Hlavní navigace

Přehledně: Všechny změny v O2 TV od července 2021

21. 6. 2021
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: O2
O2 TV vyřadí od začátku prázdnin jedenáct stanic. Naopak se dohodla na zařazení retro stanice Prima Star nebo sedmi dočasných stanic z rodiny Eurosport. A jako první na českém trhu nabídne kutilský program HGTV HD.

Zákazníky internetové televize O2 TV čekají od léta změny v programové nabídce napříč tarify. Protože operátorovi vypršela stávající smlouva se skupinou AMC a na nových podmínkách se firmy nedokázaly dohodnout, ukončí deset programových pozic s programy tohoto distributora.

30. června 2021 budou v O2 TV naposledy dostupné stanice AMC (tarify Bronzová, Stříbrná, Zlatá), Film+ (tarify Stříbrná, Zlatá), Spektrum (tarify Bronzová, Stříbrná, Zlatá), Sport1 (tarify Bronzová, Stříbrná, Zlatá), Sport2 (tarify Stříbrná, Zlatá), Sport3 (tarify Stříbrná, Zlatá), Minimax (tarify Bronzová, Stříbrná, Zlatá), JimJam (tarify Stříbrná, Zlatá), Spektrum Home (tarify Stříbrná, Zlatá) a TV Paprika (tarify Bronzová, Stříbrná, Zlatá).

S koncem června se smažou i jakékoliv nahrávky pořízené z těchto stanic. Nepořídí se samozřejmě ani žádné budoucí.

Ke konci června se rovněž rozhodla z českého trhu odejít stanice Pornhub TV. Ta byla zařazena v tarifu Zlatá. Z nabídky O2 TV tedy dohromady zmizí 11 stanic. Všechny změny sice proběhnou automaticky, ale může se stát, že bude potřeba restartovat zařízení nebo „shodit“ aplikaci a znovu ji spustit.

Co se dozvíte v článku
  1. Nové programy od 1. července
  2. Služba O2 TV Plus od 1. července
  3. Rozšíření Dětského koutku od 1. července
  4. Nové programy od 14. července
  5. Mimořádné programy od 23. července
  6. Změny plánované na podzim

Nové programy od 1. července

Od 1. července 2021 se v O2 TV objeví tyto programové pozice s podporou zpětného přehrávání po dobu sedmi dnů:

CS History (Tarify Stříbrná a Zlatá – pozice 61) – Populární pořady s vojenskou tematikou z minulosti i současnosti a mnoho jiných historických témat z celého světa s českým nebo slovenským dabingem. Dokumenty o historických bitvách, moderních válkách, seriály o špionáži, terorismu, nebo dokonce o hrozbách z vesmíru.

Crime+Investigation (Tarify Zlatá – pozice 63) – Stanice zaměřená na zákulisí kriminálních případů ze skutečného života. Odhaluje pravdu o spáchaném zločinu, zkoumá ho ze všech možných úhlů, otevírá dveře policejních archivů i soudů a mapuje faktické pozadí reálných případů. Program je v češtině.

FightBox HD (Tarify Stříbrná a Zlatá – pozice 86) – FightBox se zaměřuje na bojové sporty z celého světa. Přináší živé přenosy z největších událostí a nejzajímavějších zápasů z Evropy a Ameriky. Například Fight Exclusive Night, Cage Fury Fighting Championships, King of Kings Hero's Series, Makowski Fighting Championships, Superkombat, Oktagon nebo Mix Fight Gala.

Nick HD – (Tarify Stříbrná a Zlatá – pozice 93) – Animované seriály pro děti ve věku od 5 do 14 let. Stanice vysílá 24 hodin denně, sedm dní v týdnu, a to v angličtině.

RiK TV (Tarify Stříbrná a Zlatá – pozice 95) – Slovenský nonstop program pro děti přináší pohádky, hrané i animované filmy a seriály. Programy RiK jsou zábavné i poučné, aby děti mohly rozvíjet svou fantazii.

HGTV HD (Tarify Bronzová, Stříbrná a Zlatá – pozice 112) – Americký rodinný a kutilský program vlastněný skupinou Discovery. Jeho zkratka znamená Home & Garden TV. Zaměřuje se na rady ohledně renovace a restaurování domů a bytů. Stanice zatím vysílá v původní jazykové stopě, česká lokalizace bude nabíhat postupně.

Gametoon (Tarify Bronzová, Stříbrná a Zlatá – pozice 119) – Stanice pro milovníky videoher a esportu. Zajímavosti ze světa her nebo tipy, jak zlepšit své herní dovednosti. Program vysílá bez české lokalizace.

Vixen (Tarif Zlatá – pozice 174) – Vysílání pro dospělé, kde jsou „hvězdy tohoto žánru obklopeny luxusem a užívají si nejrůznější radosti života“. Obsah bez české lokalizace, v původní jazykové stopě.

Zákazníkům s tarifem Bronzová budou nově zpřístupněny stanice Nick Jr. a FilmBox Premium HD. Do tarifu O2 TV Stříbrná pak operátor přidává Film Europe+ HD a History.

Služba O2 TV Plus od 1. července

Zákazníci se set-top boxem a tarifem O2 TV Stříbrná a O2 TV Zlatá uvidí v sekci Aplikace novou záložku O2 TV Plus. Jde o videotéku se zhruba dvěma stovkami filmů ze stanic FilmBox a Epic Drama. Služba je zdarma a nabídka se každý měsíc obměňuje.

Rozšíření Dětského koutku od 1. července

V tarifech Stříbrná a Zlatá dozná změn aplikace Dětský koutek. Nově do ní budou zařazeny pohádky a pořady z kanálů Nick Jr., Disney Channel a RiK.

Nové programy od 14. července

14. července 2021 se v nabídce objeví Prima Star HD, na kterou měl dosud exkluzivitu konkurenční operátor T-Mobile TV. „Rodinné stříbro“ z archivů skupiny Prima bude v tarifech Modrá, Bronzová, Stříbrná a Zlatá na pozici 41.

BRAND24

Mimořádné programy od 23. července

Televize O2 TV mimořádně zařazuje v období od 23. července do 8. srpna sedm prémiových kanálů z rodiny Eurosport. Diváci olympijských her tak mohou sledovat několik souběžně běžících přenosů a neuteče jim jediný moment z nejočekávanější události tohoto roku, která pokrývá rozšířenou škálu sportů, od raketových sportů a golfu až po týmové sporty včetně fotbalu. Pop-up kanály Eurosportu, které se vysílají výhradně v HD kvalitě s originálním komentářem, budou dostupné od tarifu O2 TV Bronzová, a navíc je každý najde i ve všech předplacených tarifech O2 TV Sport Pack.

Změny plánované na podzim

Na podzim by se měla nabídka O2 TV rozšířit ještě o program Teen Nick v českém jazyce. Od září bude zákazníkům s tarifem Bronzová a vyšším zpřístupněna knihovna pořadů National Geographic+ s nejlepšími dokumenty ze světa přírody.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).