Hlavní navigace

Názor k článku Premiérové formáty na Nova Cinema budou mít vlastní značku Exclusive od Víťa B. - Já bych se také spokojil s dosavadním označením...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 4. 2012 15:52

    Víťa B.

    Já bych se také spokojil s dosavadním označením "Premiéra" u poprvé v Česku vysílaných pořadů a spíš bych se zaměřil na lepší promo hlavně na velké Nově. Kdybych Novu Cinema nesledoval pravidelně, nekoukal týdně v průměru alespoň na tři filmy a na Amazing Race, ale jen na hlavní Novu, tak by mi spousta zajímavých filmů uteklo.

    V programu bych strašně rád viděl jednak nějaké logické rozdělení, které bude dlouhodobě dodržováno, z čehož zatím vidím akorát to, že ve středu většinou chodí komedie a v neděli večer (proti Hlasu) chodily české filmy, což se teď mění a na přespříští neděli je v programu Wild, Wild, West. Tady by se mi líbilo, kdyby to udělali tak, že každý den budu vědět, jaký formát mohu večer (alespoň u prvního filmu od 20:00) očekávat. V úterý dobrodružný film (alespoň tak to v posledních měsících někdy vypadalo), ve středu komedie, ve čtvrtek akční film....

    No a druhá programová věc - myslím, že by bylo pěkné jeden den v týdnu, ideálně pondělí, vyhradit klasickým hollywoodským filmům. Filmy pro pamětníky s Burianem, Mandlovou, Baarovou, Novým či Gollovou zná u nás každý. Ale klasické americké filmy z té doby se k nám nikdy moc nedostaly a neběžely tak často, aby je čeští diváci znali tak, jako je znají jinde ve světě.

    Takže kdyby se jednou týdně utvořil v programu nějaký blok, kde by běžely kusy jako Citizen Kane, Casablanca, The Wizard of Oz, původní King Kong, Breakfast At Tiffany's, Sunset Blvd. (i když ten je mladší), It´s a Wonderful Life, to by byla paráda! od 22:00 to vysílat s dabingem (tam, kde neexistuje, dodělat) a po půlnoci replízu v původním znění s titulky, aby si na své přišli i ti, kteří dabing z nějakého důvodu nemají rádi.
    To samé u některých seriálů. Za původní Twilight Zone z roku 1959 bych zabíjel, to samé Alfred Hitchcock Presents (1955), a legendární sitcomy I Love Lucy (1951) či Honeymooners (1955).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).