Hlavní navigace

Čtete Deník Varle? Tvůrci fake news nás chtějí přehltit nesmysly, říká Vojtěch Bruk

20. 4. 2018
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Karel Choc
Jak hodně si ověřujete informace z internetu? Cílem tvůrců fake news je nás zahltit, abychom byli apatičtí, říká Vojtěch Bruk, spoluautor Nejlepší knihy o fake news. Uvnitř: VIDEO.

Kniha o fake news vyšla v polovině ledna a sklízí nečekaný úspěch. Prodalo se ji už kolem sedmi tisíc, autoři věří, že se přehoupnou nakonec přes deset tisíc prodaných kusů. Rozhovor s politologem Milošem Gregorem, jedním ze spoluautorů publikace, jsme zveřejnili v lednu.

Jeho kolega Vojtěch Bruk byl tento týden jedním z přednášejících na pravidelné akci Marketing Monday, které bylo tentokrát věnováno právě fake news. Celou jeho prezentaci vám nyní přinášíme:

„Moderní propagandě už nejde o to nás přesvědčit, že černá je bílá. Jde o to nás zahltit velkým množstvím polopravd, nesmyslů, pololží, že potom už nevíme, čemu máme věřit,“ konstatuje Bruk.

UX DAy - tip 2

Přednášku na setkání Marketing Monday měl například i Jan Tvrdoň ze spolku Demagog.cz, který se věnuje ověřování výroků politiků, nebo Leoš KyšaČeského klubu skeptiků Sisyfos.

Podívejte se, jak to na Marketing Monday vypadalo.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).