Hlavní navigace

Názor k článku Čtete Deník Varle? Tvůrci fake news nás chtějí přehltit nesmysly, říká Vojtěch Bruk od Niemand - @Unknown Vzhledem k tomu, že vím, jakým stylem diskutujete,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2018 9:32

    Niemand (neregistrovaný)

    @Unknown
    Vzhledem k tomu, že vím, jakým stylem diskutujete, jsem rád, že jsem zklamal právě vás a beru to jako nechtěný kompliment, kterého se mi od vás dostalo.

    Zkoušel jste někdy do diskuse napsat textovou odpověď na video přednášku trvající déle než 20 minut? Kdybych odhadem nesouhlasil s 15% toho, co bylo v přednášce uvedeno, znamenalo by to (kvůli citacím) přepsat do textové podoby zhruba každou sedmou větu. Jelikož nemám parametry sekretářky s 300 úhozy za minutu, musel bych to 20+ minut dlouhé video průběžně pauzovat. Dále, některé věty/myšlenky přednášejícího jsou docela rozvité a názor na to, zda s myšlenkou souhlasím či nikoliv si udělám až na konci věty/myšlenky, takže to rovněž znamená vrácení videa na začátek věty/myšlenky, abych ji mohl přepsat do textové podoby. Čili jen přepis částí videa, se kterými nesouhlasím, do textové podoby by mi zabral odhadem 40-60 minut, bez toho, abych se vůbec dostal ke komentování. Pokud moje komentáře čtete pravidelně, pravděpodobně jste si všiml, že jsou nadprůměrně dlouhé. Tím myslím to, že většina uživatelů přispívajících do diskuse na lupě, rootu, atd ... píšou výrazně kratší komentáře. Je to proto, že se snažím k myšlenkám vyjádřit co nejpřesněji. Pokud bych toto měl udělat jako textovou odpověď na videopřednášku, došel jsem k odhadu, že čas a úsilí, který bych takto strávil, by mi nestály za to. Právě z tohoto důvodu jsem zcela jasně napsal do mého komentáře, že odpověď textovou formou by v tomto případě nebyla vhodná a že mnohem lepší by byl osobní kontakt.

    A na závěr mám pro vás otázku. Myslíte si, že údaje se lépe vyhledávají a následně zpracovávají pokud jsou vstupní informace v textové nebo multimediální formě? Zpracováváním nemám na mysli pochopení sdělení a jeho absorbování, ale myslím tím zpracovávání obsahu. Například hledání konkrétní pasáže a další práce s ní ... Všiml jste si někdy, že například knížka, jejíž přečtení vám zabere několik dnů, se v případě zfilmování vejde například pod dvě hodiny? Pokud si vzpomínám, přednášející sám použil známé přísloví o obrázku, který vydá za tisíc slov, což dobře ilustruje rozdíl ve formátech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).