Hlavní navigace

Názor k článku Při zrušení ADSL můžete být odpojeni i o několik dní dříve od J - To ze nekdo ma ve smlouve, ze se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2005 11:48

    J (neregistrovaný)
    To ze nekdo ma ve smlouve, ze se za "nefukcni" povazuje nad 5dnu neznamena, ze jej prave o tech 5 dnu drive mohou odpojit. Je totiz podstatny rozdil, pokud k nefunkcnosti sluzby dojde diky poruse/udrzbe/... nebo umyslnym odpojenim. To prvni muze byt ve smlouve osetreno (napr, jak je u nas bezne, ze musite platit a mate smulu), to druhe osetrit smluvne nelze, respektive je to poruseni smlouvy, ktere by mel CTU (kdyby fungoval) tvrde pokutovat + je zajiste mozne uspesne vysoudit nahradu skody ktera takto vznikne. ISP totiz UMYSLNE (to je velmi podstatne) nedodrzel smlouvu.
    Zakaznika nemusi zajimat jak dlouho bude CTc neco odpojovat. Ostatne, pokud to budu delat rucne 1x klik a je odpojeno, prace tak na 1s. nechapu, jak je vubec mozne, ze CTc neumozni ISPckum pristup tak, aby mohli linku (DSL) odpojit sami, respektive zaslali autorizovany pozadavek s datem, ktery se jen vlozi do DB a v dany den provede.
    Pokud si nekdo mysli, ze po ustredne beha nejaky manik s nuzkama a odtrihava draty, tak by se mel do nejake ustredny zajit podivat. Neni problem celou ustrednu prekonfigurovat z domova pres obycejny modem (a trebas pri tom odpojit telefony uplne vsem behem nekolika sekund).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).