Hlavní navigace

Příběhy z historie českého internetu: Ta holka, která rozumí počítačům

12. 2. 2021
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Lupa.cz
Jaké je to zamilovat se do počítačů? Jak se z jedniček a nul stane něco krásného? A jak jedné vysokoškolačce znalosti IT a programování v životě otvíraly dveře?

S počítačem se poprvé setkala na střední škole a okamžitě se do něj zamilovala. Vzhledem k tomu, že pocházela ze sociálně slabé rodiny, musela si ale na vlastní počítač ještě několik let počkat – a musela si na něj také sama vydělat. 

PARTNER PODCASTU

 

"Kolikrát se ozývaly hlasy, že by se všechny ty internety a počítače měly zakázat. Naštěstí se tak nestalo a tyto hlasy zůstaly nevyslyšeny. Díky tomu se mohla nerušeně budovat historie českého internetu. Nejzajímavější příběhy uslyšíte v tomto podcastu, který vám přináší generální partner T-Mobile. Inspirativní poskytovatel pevného i mobilního internetu, který nás všechny může posouvat vpřed tím správným směrem. Tedy digitálním."

A když pak zatoužila po notebooku, vyrazila si na něj sehnat peníze do Spojených států, kde nejdřív padla na dno, aby následně prožila svůj americký sen. Na vysoké pak začala psát webové stránky, čemuž na nějakou dobu úplně propadla. 

Tak na své počítačové začátky v novém dílu podcastového seriálu Příběhy z historie českého internetu vzpomíná dnešní úspěšná podnikatelka S. K. 

„Když jsem začínala s PHP, bylo to pro mě jako pro samouka naprosto úžasné. Psala jsem a často jsem se zapomínala, takže jsem psala celou noc. Nejhorší bylo, když jsem pak třeba ve tři ráno stiskla F5 a ono mi to celé zmizelo a já musela začít psát znovu,“ vybavuje si.

„Jak je někdo závislý na hrách, tak já byla opravdu závislá na programování, byla jsem úplný magor. Trávila jsem na počítači dlouhé hodiny. Zdálky jsem možná vypadala, že hraju hry, ale ve skutečnosti jsem psala weby a později e-shopy,“ dodává. 

BRAND24

Od psaní webů, organizování akcí pro studenty a vytváření e-shopů její cesta vedla až k založení významné tuzemské logistické společnosti. Už jste uhodli, kdo je naším dnešní hostem? 

Podcast si můžete poslechnout na všech hlavních platformách: Apple Podcasts, Spotify, PodBean, Google Podcasts, Audiolibrix, Lecton nebo přímo zde:

 

PARTNER PODCASTU

Internet lidi spojuje i rozděluje. Snadno se během pár vteřin spojíte se známým na druhém konci zeměkoule a leckdy o něm víte více, než o lidech ve vaší blízkosti. Ne vždy tomu tak bylo.

Postřehy k historickým mezníkům přispěje i partner tohoto seriálu, společnost INTERNET CZ známá pod značkou FORPSI, která může být i Vaším partnerem pro digitální budoucnost.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).