Hlavní navigace

Názor k článku Přicházejí: aukce s platbou za příhoz, letadlo či spíše loterie? od Jirka P - No, ono jde o to, že takové chování...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 5. 2009 3:17

    Jirka P (neregistrovaný)
    No, ono jde o to, že takové chování není až tak výhodné v tomto případě, narozdíl od normálních aukcí. Tady to může sloužit jen jako prodloužení aukce, kde chybí dražitelé, jinak je to nevýhodné. Přesto myslím, že se to ve skutečnosti děje. Viz cosmito:

    - není mi úplně jsné, proč ušatice přihodila tady (http://www.cosmito.cz/detail.php?serverID=1&auctionID=62) pětkrát po sobě

    - existují i aukce, na kterých by provozovatel prodělal, kdyby to nevydražil sám (například ta už odkazovaná - to je náhodička...)

    - naprostá bomba jsou aukce, na kterých se draží cliqy. Vydraží se za víc, než jejich nominální hodnotu (tedy víc než 1 cliq - 1 Kč), ale pro provozovatele je cokoli nad tuto hodnotu zisk navíc (oproti běžnému koupení cliqů)

    - většina aukcí je bud 100% sleva (zboží se "vydraží" za 0 Kč), pevná cena (to samé za pevně stanovenou cenu) nebo haléř (příhoz je 30 haléřů místo 1 Kč). Nevypadá to ale, že by na prvních dvou typech "aukcí" dražitelé přihazovali více.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).