Hlavní navigace

Názor k článku Přijímáme zemskou digitální televizi od sousedů: Rakousko od anonym - 3sat vysílá jako přejatý kanál, tuším že verze...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 10. 2009 16:17

    bez přezdívky
    3sat vysílá jako přejatý kanál, tuším že verze pro rakousko se mírně odlišuje od té německé, ale tím si nejsem 100% jistý...

    Hoher Bogen vysílá jeden multiplex v pásmu VHF, ovšem pásmo VHF se v Německu opouští, bylo využito jen v období přechodu. 7. kanál z HB bude převeden an kanál 42 v pásmu UHF v roce 2010, vysílat se bude s ERP 100 kW, vertikální polarizací a stejným diagramem, jako zbylé kanály z HB.

    Ochsenkopf má rozdílnou skladbu multiplexů, protože patří do oblasti Nordbayern. Tam je místo Das Erste v multiplexu BR stanice HR Fernsehen a MDR Fernsehen nahrazuje SWR Fernsehen.
    Je to z důvodu místních přesahů, protože severobavorské vysílače doplňují ty Saské a Durynské, a obráceně. V jižním Bavorsku je program Das Erste místo HR z toho důvodu, že se zde vysílá ve VHF, a zřejmě někteří asi nemají možnost příjmu nebo nevím, prostě se Das Erste vysílá ve dvou multiplexech.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).