Hlavní navigace

Prima chce začít vysílat konečně v nativním HD, na jaro chystá jeden utajený projekt

31. 1. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

UVNITŘ FOTOGALERIE – Jedním z největších překvapení, které Prima odhalila na středeční tiskovce k jarnímu schématu, byla vlastní talk show Bolka Polívky

Prima chystá obměnu vysílacího řetězce

Prima family jako vlajkový kanál Prima Group, je v současné době jedinou z velkých televizí, která doposud nenabídla vysílání ve vysokém rozlišení (HDTV). V HD už pořady ke svým divákům distribuuje Česká televize (dokonce na dvou programech), Nova (s placenou Novou Sport také dvě stanice) i TV Barrandov. Pravděpodobně jedinou výjimkou na Primě family je tak Autosalon, který vysílá každou sobotu před devátou hodinou ranní a přináší dle své charakteristiky „světové novinky, nelítostné testy i koncepty budoucnosti“.

V tomto roce chceme rozhodně něco s kvalitou HD vysílání udělat a připravujeme jeden projekt, který bude k HD vysílání směřovat. Víc bych k tomu ale nerad prozrazoval, řekl serveru DigiZone.cz po včerejší tiskové konferenci k jarnímu programovému schématu novopečený generální ředitel FTV Prima Martin Konrád. Pro zajímavost připomeňme, že zmínka o HD vysílání tehdejší Primy se na DigiZone.cz objevila poprvé už v květnu 2009, tedy téměř před čtyřmi lety, a to v souvislosti s distribucí upscalovaného (přepočítávaného programu) v multiplexu 3.

Dočká se tedy v letošním roce vysílací řetězec Primy family proměny pro vysílání v nativním HD? Televize v současné době není pro takového šíření signálu připravena. V podstatě jste to řekl, přiznal Konrád. O celém projektu ale nechtěl příliš mluvit. Časem se diváci mohou těšit v HD rozlišení i na další pořady, například by to mohla být vlajková loď Primy family Cesty domů. Generální ředitel FTV Prima prozradil, že jemu osobně by se v HD vysílání jevila jako atraktivní i nová „dokumentární“ stanice Prima Zoom. Do podrobností ale zacházet nechtěl. Jsme v situaci, kdy o těchto věcech jednáme a více bych k tomu nechtěl a ani nemohu prozrazovat, uvedl Martin Konrtád.

V tomto roce chceme rozhodně něco s kvalitou HD vysílání udělat a připravuje jeden projekt, který bude k HD vysílání směřovat, slíbil nový generální ředitel FTV Prima Martin Konrád.
Autor: Ondřej Hošt, DigiZone.cz

V tomto roce chceme rozhodně něco s kvalitou HD vysílání udělat a připravujeme jeden projekt, který bude k HD vysílání směřovat, slíbil čtenářům DigiZone.cz nový generální ředitel FTV Prima Martin Konrád.

Předčí Cesty domů utajovaný projekt?

Novináře na tiskové konferenci nečekalo žádné velké překvapení. To ale neznamená, že by Prima family pro své diváky nic takového na jaro nepřipravila. Jediný problém je v tom, že o této novince nepadla řeč, respektive padla, ale programový ředitel Petr Vladyka o ní nechtěl hovořit. Co do financí má jít ale o velice náročný projekt. Prima už v minulém roce investovala do nového původního seriálu Obchoďák, ale nakonec ho pro nepříliš uspokojivé výsledky sledovanosti dále netočila. Půjde o jeden z největších projektů letošního roku, prozradili Mediáři na včerejší tiskové konferenci zástupci Primy.

Nejúspěšnější původní seriál Primy family bude opět pokračovat. Televize do něho angažovala nové herce – Lenku Vlasákovou a Filipa Blažka. Zaujmout má prý zejména Blažkova postava, který ztvární policistu, jež coby manžel terorizuje svou partnerku. Jak to tak bývá, režisér Jiří Adamec slíbil skrze novináře, že nová řada má být opět dramatičtější než ta předchozí a čeká nás prý i řada nečekaných zvratů. Za zmínku ostatně stojí i fakt, že celou tiskovou konferenci moderovala jedna z postav Cest domů, herečka Tereza Kostková, což svědčí o tom, že Primě na tomto seriálu opravdu hodně záleží.

A které další pořady se objeví na jaře na Primě family? Budou pokračovat formáty Partička nebo Jak se staví sen. Samozřejmostí je i Top Star magazín. Z novinek stojí za zmínku především Polívka na víně, zábavná talk show na sobotní večer, která se na obrazovce objeví poprvé 2. března a bude jí, jak již název napovídá, provázet známý bavič a mim Bolek Polívka. Lístky do jeho divadla jsou sehnání v předprodeji například v síti Ticketportal. Na jaře se Primě family objeví také Vylomeniny, ale jelikož o nich zástupci televize nic neřekli, můžeme pouze hádat. Bude jejich zaměření stejné, případně podobné, jako stejnojmenný pořad, který se svého času vysílal na slovenské Markíze? Těžko říct. Na jaře nebude na Primě family chybět ani další řada Farmáře a 23. března uvidí diváci Českou Miss.

Taháky Coolu: Pekelná výzva a Teorie velkého třesku VI.

I na Primě Cool se dočkají diváci nového zábavného pořadu. Na pomoc si tentokrát Prima pozvala bavičku Ivu Pazderkovou, která je stejně jako Lukáš Pavlásek, jež se objeví v Polívkovi na víně, známá ze stand-up comedy show Na stojáka. Soutěžící budou v pořadu sice odpovídat na poměrně jednoduché otázka, ale mají být vystaveni stresu a neustálému vyrušování. Cílem je účastníka co nejvíce rozhodit, aby neodpovídal správně. Mezi rušícími elementy se objeví např. elektrické šoky.

Do každé soutěže vstupuje pět soutěžících, vítězem se však stane jen jeden z nich. Jedna soutěž, která má šest kol, odpovídá jednomu vysílanému dílu. Během pěti kol postupně odpadnou čtyři soutěžící. Vítěz to ale ani po zdolání všech bojových klání se soupeři nebude mít lehké. V posledním, šestém kole může vyhrát 5× 20 tisíc korun, pokud ovšem správně odpoví na posledních 5 otázek. Ze seriálových akvizic bude pro diváky jistě nejatraktivnější šestá řada Teorie velkého třesku. Chybět nebude ani druhá řada Grimma a třetí řada NCIS: Los Angeles.

BRAND24

Love naváže na úspěch Báječných dortů vlastní variací

Mezi nejúspěšnější pořad na Primě love vůbec patří akviziční kulinářská show Báječné dorty. Jako jedna z mála dokázala programu vygenerovat sledovanost nad sto tisíc diváků. Prima proto o letošním jaru nabídne divákům její vlastní variantu – Božské dorty od Markéty. Bude jimi provázet Markéta Krajčovičová. Ta bude spolu se svým asistentem Michalem vyrábět nevšední dortové variace na přání zákazníků. Krajčovičová vystudovala Střední uměleckoprůmyslovou školu sklářskou v Železném Brodě. Před povoláním cukrářky navrhovala vánoční ozdoby, ale také jízdní kola.

Největším vzorem Krajčovičové je americký cukrář Ron Ben-Israel, se kterým by se prý osobně chtěla setkat, protože obdivuje jeho precizní dorty a také jeho tým profesionálních pomocníků. Za vše, co umím, vděčím kamarádce Pepper a internetovým zdrojům vůbec. Strávila jsem tisíce hodin studiem, zkoušením, učila jsem se metodou ‚pokus – omyl‘, vysvětlila Krajčovičová, jak se vlastně k pečení dortů dostala. Co se týká akvizic na obrazovce Primy love, diváci se mohou těšit na Jamieho roztančenou kuchyni, Muže na stromech a americkou reality show Výměna manželek.

Novinky kterého programu Prima Group vás oslovily nejvíce?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).