Hlavní navigace

Názor k článku Prima požádala RRTV o zrušení původní licence, ta se obrací na ČTÚ od Pamětník - Bohužel, popisované jevy neexistují jen ve státní správě....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 1. 2012 8:47

    Pamětník
    Bohužel, popisované jevy neexistují jen ve státní správě. Osobně i mému okolí se v poslední době často stává, že na bezradnost a nekompetentnost se naráží i v ryze soukromém sektoru "úředního" typu, jako je bankovnictví a pojišťovnictví. Je až dojemné, jak často se musí radit s každým "pr.em" úřednice za přepážkou se svými kolegyněmi(kolegy), či dokonce přivolávat šéfy. Přesto se stane, že druhý den se "úřednice" ozve po telefonu, že včera podepsaná smlouva je neplatná, protože je právě ten "váš" případ tak složitý, že ho nelze správně vyřešit hned napoprvé. Moc klientovi nepomáhá ani předběžné studium všech možných podmínek, které banky a pojišťovny vystavují na svých internetových stránkách.

    Proto uplatnit zákon na vrácení licence, což snad úředníci zatím ještě neřešili, není pro ně a zejména pod hrozbou arbitráží a soudních tahanic, asi něco úplně jednoduchého. Advokáti jsou tady totiž proto, aby uplatnili, nebo zvážili právo na stranu klienta, kterému v těchto kauzách jde o stamiliony a u některých o miliardy. Pokud by kritizovaní úředníci z neznalosti udělali chybu, opět by platili za strůjce nehorázného vymáhání kupy peněz z našich kapes. Proto raději pomalu, s radami od druhých a právníků, než jen použít selský rozum, který bohužel v takových případech často nefunguje.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).