Hlavní navigace

Prima spouští placenou streamovací službu prima+, do původního obsahu investuje miliardu

24. 1. 2023
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

 Autor: David Slížek, Internet, Info
Skupina Prima oznámila spuštění placené streamovací videoslužby pro celou rodinu, slibuje pro ni i nový exkluzivní český obsah.

„Jsme česká rodinná streamovací služba,“ popisuje novou online videotéku generální ředitel skupiny Prima Marek Singer. Služba prima+ (adresa zatím přesměrovává na web iPrima) odstartuje 8. února 2023 a nabídne možnost sledovat videoarchiv zdarma, ale i dvě úrovně předplatného s původním obsahem.

Zdarma budou moci uživatelé sledovat živé vysílání všech kanálů Primy a archiv jejich pořadů v SD kvalitě. 

Za 99 Kč měsíčně se o polovinu sníží množství reklamy, kterou diváci uvidí, kvalita streamingu se zvedne na HD a k obsahu přibude přes 2000 českých i zahraničních filmů a seriálů. 

Dražší předplatné bude stát 149 Kč za měsíc, za což uživatel dostane navíc sledování videí zcela bez reklam.

„Jen u našich pořadů vzrostla za posledních šest let odložená sledovanost seriálů vysílaných v prime time více než pětinásobně. Z detailních průzkumů také víme, že lidé jsou ochotni si platit více služeb najednou. Zároveň jsme se již na začátku rozhodli jít jinou cestou než naše komerční konkurence. Chceme, aby naše pořady v online byly nadále dostupné širokému publiku, proto přicházíme s možností výběru ze tří tarifů a je jen na každém uživateli, které pořady a v jakém předstihu a kvalitě a za kolik je chce sledovat,“ říká generální ředitel skupiny Prima Marek Singer. 

Obě úrovně placeného předplatného divákům přinesou nabídku titulů prima+ Originals, tedy původního obsahu, který chce pro diváky online služby vyrábět. 13 seriálů už je podle Singera vyrobeno, dalších 28 je v předvýrobě. Celkem chce skupina do původního obsahu investovat v dalších dvou letech 1 miliardu Kč, řekl Singer.

Původní seriály a předpremiéry

V kategorii prima+ Originals uživatelé najdou například komediální gangsterku Bodyguardi s Predragem Bjelacem a Adamem Ernestem v hlavních rolích. 

Dále fiktivní příběh, volně inspirovaný prostředím vysoké politiky, s názvem Sedm schodů k moci. Autorem námětu a scénáře, který sleduje podnikavou dívku, jež dokáže vystoupat z přízemí až do nejvyšších pater, je publicista Josef Klíma ve spolupráci s Lenkou Hornovou. 

Detektivní seriál Půlnoční zpověď s Markétou Plánkovou a Markem Lamborou v hlavních rolích odhaluje strašlivý zločin, který spojil dohromady odloučené sourozence. On je kněz a ona psycholožka hledající rozhřešení. Ale nic není takové, jak se na první pohled může zdát… 

Detektivní love story Zákony vlka se Stanislavem Majerem a Lindou Rybovou v hlavních rolích rozkrývá na pozadí osmi krimipřípadů tajuplný příběh milenců, které pojí vášeň stejně silná, jako je jejich temná minulost. 

Na jaře nabídku pořadů doplní osmidílné seriály Agrometal, komedie Karla Janáka a Rudolfa Hrušínského nejml. z prostředí svérázné vesnice s písničkami kapely Kabát, a Pod hladinou – seriál v režii Vojtěcha Moravce z prostředí potápěčů a poříční policie s Matějem Hádkem a Sandrou Novákovou v hlavních rolích. 

V exkluzivní předpremiéře prima+ nabídne divákům s týdenním předstihem před televizním uvedením druhou řadu oblíbeného seriálu Černé vdovy, kde bude opět řádit trojice vraždících vdov v podání Jany Plodkové, Jitky Čvančarové a Lucie Siposové. 

V březnu uvede čtyřdílnou detektivní minisérii Poslední oběť, která přináší nové kapitoly příběhu psychoterapeutky Markéty Plánkové a kněze Marka Lambory, do jejichž života vstoupí archeolog a charismatický vdovec v podání Lukáše Vaculíka.

Náskok před televizním vysíláním budou mít i další vybrané pořady vlastní tvorby skupiny Prima v závislosti na programu a dostupných licencích. 

Uživatelé mohou sledovat exkluzivní předpremiéry seriálů ZOO, Dobré zprávy nebo zábavnou show televize Prima ze světa zvířat Šampioni.

Služba prima+ bude dostupná v aplikacích pro chytré telefony či tablety (iOS i Android) a bude mít také svou aplikaci pro HbbTV a pro chytré televize. 

Každý registrovaný uživatel si může vytvořit až pět rodinných personifikovaných profilů s doporučovaným obsahem na míru. Registrovat je možné rovněž až pět zařízení v domácnosti (chytrý televizor, HbbTV, telefon, počítač či tablet), současně je možné sledovat tři streamy prima+.

Co bude s videoarchivem iPrima?

Prima+ je již třetí videoplatformou skupiny Prima. První videoslužba Prima Play vznikla na přelomu let 2011 a 2012. V roce 2017 se stala součástí stránek iPrima.cz. Na těch mohou uživatelé sledovat videoarchiv až do 8. února. Poté jej naleznou na prima+, která má doménu www.primaplus.cz

„Stávající uživatelé, kteří využívají služeb iPrima bez reklam, nemusí mít obavy, že by o své účty či služby přišli. V dalších dnech je kontaktujeme pomocí e-mailů a přineseme jim informace o nové službě i možnost přesměrování na novou videoslužbu prima+,“ oznámil ředitel služby Josef Beneš.

BRAND24

Na vývoji nové streamovací videoslužby se podílel interní tým skupiny Prima, za technickým vývojem stojí tým ředitele vývoje online technologií Hung Nguyena. 

„Jedná se o dosud největší online projekt skupiny Prima v její historii, věříme, že uživatelé ocení atraktivní design i uživatelsky přátelské, a hlavně přehledné rozhraní. Volně jsme se inspirovali u existujících videoslužeb a přinášíme to nejlepší z nich,“ tvrdí Josef Beneš. 

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Novinář se zaměřením na média. Dlouholetý účastník i pozorovatel českého mediálního cirkusu. Pracoval v Marketing & Media, Hospodářských novinách a Českém rozhlase.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).