Hlavní navigace

Názor k článku Proboha, proč sčítání lidu?! od Jan Pazdziora - Potiz je v tom, ze pokud se dostatecne...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2001 12:22

    Jan Pazdziora (neregistrovaný)
    Potiz je v tom, ze pokud se dostatecne rychle nenajde pravnik, ktery by poskladal nejakou zalobu k nekteremu soudu (Ustavnimu?) a tim konani te akce pozastavil, tak sice muzeme plakat, ale je to asi tak vsechno, co se s tim da delat. Zaplatit 10kKc za to, ze je vyhodim ze dveri, mi prijde vcelku dost penez.

    Postihuje ten zakon nejak vyplneni zcela nespravnych udaju (jako postihuje neodevzdani dotazniku)? Nebo jake jsou moznosti, ktere by se daly verejne doporucit?

    Jeste k anonymite dat: urednici tvrdi, ze jmeno a RC se tam uvadi proto, aby sly dat dohromady dotazniky z vaseho trvaleho bydliste a aktualniho pobytu (mate to vyplnovat dvakrat). Jenze i kdyz tam zadne jmeno nebude, tak neni nasledne problem klast dotazy takovym zpusobem a postupne zpresnovat omezujici podminky, az dostanu v odpovedi pocet 0 nebo 1, a vim, ze jsem nasel informaci presne o tom cloveku, co jsem hledal. Tedy: dana lokalita, zivnostnik, dvoupatrovy dum a dve deti a vek mezi ... a jedno auto -- nikdo; a dve auta -- nikdo; a tri auta -- jeden, nalezen.

    Pokud pri naslednem pristupu k datum neni zajisteno, ze nepujdou polozit dotazy vracejici mene nez 10 lidi nebo do tech dat nebude dostatecne brzo vlozena nahodna chyba, ktere by jednoznacnemu dohledani jedne osoby zabranili, je to stale zneuzitelne, zvlaste ze strany uradu. Mozna to tak bude, ale zatim vsichni predstavenci argumentovali bezuhonosti komisaru a takovymi pindy, ale ne technickymi zpusoby zajisteni uz zpracovanych dat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).