Hlavní navigace

Názor k článku Proboha, proč sčítání lidu?! od Karel Pribramsky - Cely clanek koncite dvema odstavci: (1) V pondělní MF DNES...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 2. 2001 14:40

    Karel Pribramsky (neregistrovaný)
    Cely clanek koncite dvema odstavci:
    (1)
    V pondělní MF DNES se objevil článek děkana a proděkanky Fakulty informatiky a statistiky VŠE. Článek je psán v duchu národního a občanského uvědomění. Jenže nežijeme v roce 1848. Věty jako: "Jsme hluboce přesvědčeni, že velká část z nás chápe akt sčítání jako projev plného občanského sebevědomí a významu," snad ani nesnesou další komentář.
    (2)
    Lze snad pouze doufat, že oba zmínění patří na dané fakultě k větvi statistiky, nikoliv informatiky. V opačném případě nelze než politovat nebohé posluchače takové školy.
    ***
    Mohl byste nam prosim sdelit jake je vase cele vzdelani a to zejmena jake mate vzdelani z oblasti krome informatiky? Domnivam se, ze k hodnoceni projevu dekana by clovek mel jiz mnoho znat a vedet, nebo staci ze jste Michal Krsek, king kong internetu a kdo je vic?

    A proc bychom meli posluchace zminene fakulty litovat?

    Na Vasem miste, bych se ridil heslem "kdyz necemu nerozumim tak to nekomentuji". Uprimne pochybuji, ze Vam vubec dochazi smysl republiky, spolecnosti ci smysl vzdelani z jinych oboru nez je informatika. Take bych se pokusil o zvazeni problemu z obou stran.

    I kdyz, je pochopitelne, ze napsat kritizujici a jednostranny clanek je rychlejsi nez o nem dele popremyslet.

    Vyse uvedenym nekomentuji problem s ochranou osobnich udaju ci mnozstvim uvadenych informaci.

    Nikdo nepochybuje o tom, ze hrozi velke riziko zneuziti udaju a ja sam si tez rozmyslim, ktere udaje vyplnim ci nevyplnim. A jak zcela spravne uvadite, statni sprava na velke casti udaju uz sedi, takze nevyplnim udaje, ktere uz jsem statni sprave kdy predal (katastr nemovitosti apod.), a stejne tak doporucuji i vsem ostatnim.

    Co dodat? Z jakoho duvodu nejste ochoten alespon naznakem pripustit, ze by scitani lidu mohlo prinest neco zajimaveho pro nasi spolecnost?

    Ve vašem stylu: PROBOHA A PROC NESCITAT? (BEZPECNEJI A LEPE)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).