Hlavní navigace

Názor k článku Proboha, proč sčítání lidu?! od Petr - Škoda, že v článku není víc. Usmívám se,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 2. 2001 16:14

    Petr (neregistrovaný)
    Škoda, že v článku není víc. Usmívám se, když tu plamenně obhajujete (a v tisku to dělají akademičtí funkcionáři), že z ČSÚ nic neunikne, dokonce to snad ani v počítačích všechno nebude. Prosím pány, aby se probrali. Zpracování formulářů (scan) má provádět najatá soukromá akciovka, která ani nepožádala o nějaké prověření. Neřekne nikomu víc, než že "bezpečnost je zaručena". Děkuji nechci.

    A ještě optimistickou zprávu k pokutám. Komisaři mají povinnost pokutou pohrozit, seznamy odmítačů se nevedou, do bytu nesmějí (jen na výslovné pozvání). Pro paranoiky pak jedna smutná zpráva. Komisař je sčítacím zákonem oprávněn získat informace z registrů, pokud se mu to nepovede normální cestou. Raději tedy zalžete, než odmítněte. Mohlo by se vám jinak stát, že se na vás komisař doptá v "přísně chráněném" registru obyvatelstva nebo na dopravce.

    Na závěr se připojím k dotazům. Jak vznikne duplicita v osobních listech? Jak se bez načtení rodného čísla duplicita zjistí/odstraní? Jak stát prokáže, že jsem se odmítl sečíst (chce-li mi dát pokutu)???

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).