Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Proč autorizované konverze nemají být věčné? od Roman D. - jsem pro razítkování.. nicméně razítko by měla autorita...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 6. 2010 9:32

    Roman D.
    jsem pro razítkování.. nicméně razítko by měla autorita poskytovat za roční/více letý paušál podobně jako el. podpis nikoli platba za použitý kus / počty oražených dokumentů.. to je nehoráznost..
  • 3. 6. 2010 9:10

    MB (neregistrovaný)
    Hezká teorie, pane Peterka. Ale obsluha k dokumentu má k dispozici pouze návod na vyhodnocení e-podpisu pro Acrobat Reader - cituji z Uživatelské dokumentace k projektu Czech POINT - vydané MV ČR.

    Podpis byl při vytvoření dokumentu platný, nyní nelze ověřit Platnost uznávaného elektronického podpisu (značky) byla ověřena – v tomto případě byla identita autora podpisu při vydání platná, ale nyní nelze zkontrolovat, zda nebyla zrušena a zda její platnost trvá. Autorizovanou konverzi nelze provést.

    Nechtějte po laicích, kteří sedí na přepážkách CzP odborné věci, kterým nerozumí často plně ani odborníci s VŠ vzděláním v oblasti IT. Ostatně stačí se podívat jak laicky to pojali někteří spisovkáři.

    On totiž v metodice ani nemůže návod na vyhodnocení časového razítka být, protože ani není popsáno jak správně časové razítko připojit.

    Zajímavá je také Vaše rada si "to" tedy nechat orazítkovat sám. Výborně - opět nejen že firma je nucena platit za konverzi, ale ještě za časové razítko. A to přitom na CzP stejně nevyhodnotí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).