Hlavní navigace

Názor k článku Proč dostal Google miliardovou pokutu od Evropské komise? Otázky a odpovědi od Skurut - Jasný, beru. I tady je ovšem řada proměnných....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 6. 2017 16:26

    Skurut (neregistrovaný)

    Jasný, beru. I tady je ovšem řada proměnných. Je asi rozdíl mezi tím, jestli zavedeš obecný algoritmus na pročištění výsledků vyhledávání platný pro všechny, nebo jestli zavedeš speciální algoritmus čistě na potlačení konkrétní konkurence. Je také rozdíl mezi tím, jestli jsi nestranný hráč, který pročišťuje výsledky a měří u toho všem stejně, nebo jestli jsi zainteresovaná strana (ještě k tomu s dominancí na trhu), která penalizuje ostatní, ovšem sama sebe naopak protěžuje. Atd. atd. atd. Prostě je to komplexní problém.

    Já samozřejmě nevím přesně, co a jak Google dělal, podrobněji jsem to nestudoval a možná nemám pravdu. Nicméně tak nějak očekávám, že po několika letech zkoumání existují nějaké závažné důvody pro udělení té pokuty. Obzvláště když i americké úřady již dříve také zjistily, že Google své pozice zneužívá. Jak jsem psal, takové věci bývají složité, takže takové ty v diskusích časté názory, že EU nemůže mít pravdu, protože EU, a že na svých stránkách si přece Google může dělat, co chce, mi přijdou dost zkratkovité a zcestné.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).