Hlavní navigace

Názor k článku Proč je Google pirátskou super zátokou, a přesto ho soud nečeká od Cgn - Vážení přátelé, dík za výživnou debatu. Stvořili jste...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 5. 2009 11:59

    Cgn (neregistrovaný)
    Vážení přátelé, dík za výživnou debatu. Stvořili jste skvost. Pohádali jste se, napumpovali adrenalin a navíc máte všeci pravdu. Google je obdobná pirátská zátoka a nikdo ho nesoudí. Česká justice prý funguje na principu presumpce neviny, leč vazební věznice přetékají lidma, kteří na verdikt o vině čekají. Na hampejz nedostanete IČ. Z internetu si můžete stáhnout, co vám libo. Nesmíte ovšem sami nabízet chráněný obsah. Při používání torrentu však tento obsah nabízíte. Jste pirátskou lodí, ale stejně vás nezavřou. Přesto vás může za katr poslat takřka kdokoliv, pokud ho nakrknete na diskuzi. Třeba tím, že vás upozorní na nové X-Many a on tam nebude Wolwerin, ale nezletilé dítka s láhví vodky a Kámasůtrou. Jakákoliv presumpce se změní ve vinu, kterou vám orgán bez potíží prokáže, neboť je v politickém zájmu vyrobit exemplární případ. A i když to přežijete s čistým štítem, stejně budete ocejchovaní.

    Jak říkám. Všichni máte pravdu. Piráty je možné označit za lumpy, vyhulené hipíky, programátory odtržené od reality, i posly jasného světla. Ať je to jak chce, nic se nevyřeší. Co taky řešit na bublině. Na rozdíl od ctěného autora glosy si nemyslím, že jde o nějaký dalekosáhlý problém, který by potřeboval složité systematické řešení. Jde jen o prachy. Všechno ostatní je balast. Trocha toho bububu, ať se prodávají noviny a je o čem mluvit ve zprávách, trocha toho moralizování, aby lidi moc nebrečeli, až se ukuchtí nějaký ten zákon, co nám zase něco omezí, hromada mlžení, aby bylo hodně prostoru na fantazírování. No není ten svět fajn?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).