Hlavní navigace

Názor k článku IT v českých firmách: Proč jsou firemní počítače vždycky pomalé? od Jet - V Kooperativě se podle možností snaží nahrazovat tlusté...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 24. 9. 2016 10:08

    Jet

    V Kooperativě se podle možností snaží nahrazovat tlusté softwarové klienty webovými rozhraními, které tolik nezatěžují.

    S computerama pracuju 30+ let, ale tohle je ta nejvetsi hovadina co jsem na tohle tema zatim cetl.
    Ovsem tento problem mi neni vubec neznamy - bohuzel jsem uz videl strasnou spoustu podobnych reseni - misto toho, aby se udelal jednoduchoucky "TLUSTY" program, ktery dela presne to co ma, musi se spustit web browser (o nem se ani neda rict, ze by byl tlusty, ten je OBLUDNY), v nem pres pul firmy nebo taky pres pul sveta spustit stranku, ktera je pokud mozno obsahuje i flash a ta stranka ti udela v javascriptu to, co by udelal program, jehoz kod by byl kratsi nez samotny html kod teto stranky.

    Doma mam Maca. Pred 10 lety fungoval krasne. Jenomze pak se postupne zacal nafukovat Safari (web browser), az byl naprosto nepouzitelny. Zacal jsem pouzivat Chrome. Krasny rychly, ovsem dnes uz je tak nabubrely, ze se s nim neda pracovat. Stejne tak Firefox. A nedej boze, kdyz je nekde flash. Delat cokoliv s webem je utrpeni. Samozrejme lokalni programy jako treba vi nebo midnight commander funguji stale stejne a dobre.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).