Hlavní navigace

Názor k článku Proč jsou softwarové patenty špatné? od J - Bavime ze tu o SW patentech, ukazte mi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 2. 2005 16:28

    J (neregistrovaný)
    Bavime ze tu o SW patentech, ukazte mi SW vyvyjeny nekolik let. Vynechte z vyvoje GUI (a opravdu podnetne patenty jako progress bar). Ukazte mi jediny SW, jehoz vyvoj stoji miliony $ na vyzkumu (ne na implementaci a programovani). Mluvim o skutecnem vyzkumu => objevovani novych a opravdu prevratnych postupu. Ze zadny takovy neznate ? Ja take ne. Takze vlastne neni co patentovat.

    Pro priklad, cim se lisi win98 a winXP po strance vyzkumu ? Ja nevidim zadny rozdil. Ze to vypada vzhledove jinak ? Ale vzdyt vhled muze zmenit kazdy behem par minut. Ze to umi nejake veci navic ? Ale vzdyt to jsou triviality, veci ktere napadnou kazdeho. Cim se lisi principy fungovani ? A pres to je tam obsazena spousta prvku na ktere existuji patenty.

    Stejne tak CAD. Kdyz se podivate trochu do hystorie, zjistite ze se vlasne vyvyji od obycejneych "malovatek" ke specializovanym systemum. Ale zadny vyzkum v tom neni. Proste nekdo potrebuje nejakou fci, vypada to ze by ji mohli vyuzit i ostatni, tak se implementuje. Ten nekdo to nejspis ale zaplati.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).