Hlavní navigace

Názor k článku Proč nebudou mít některé školy Internet? od školní inspektor vv - Sedím teď na školení WIN2000 pro státem hrazený...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 17. 9. 2002 23:44

    školní inspektor vv (neregistrovaný)
    Sedím teď na školení WIN2000 pro státem hrazený projekt "Internet do Škol" a zoufale se tu nudím. Očekával jsem se, že se tu dozvím něco nového co nevím, ale jestli toho bylo včera tak 10 minut a dnes očekávám podobné skóre, tak to bylo hodně. Cena kurzu o délce 30 hodin je pro stát tuším 14.000 Kč. Osobně by mi stačilo přeškolení v délce asi 1-2hodin, popřípadě několik stránek na papíře, ale bohužel nic takového neexistuje, takže to musím absolvovat, jinak nedostanu práva k vytváření uživatelských účtů pro žáky (víc jich zatím ani nedostanu :o((( ). Tak si tu sedím a surfuju a surfuju a surfuju. Konečně si dočtu vše, co jsem normálně nestíhal a to všechno za peníze Vás všech - daňových poplatníků. Moc Vám všem děkuji, že jste zvolili tuto vládu, která tak úsporně nakládá s Vašimi prostředky z daní.

    Jsem na celý projekt náležitě rozezlen, protože je to patrně největší tunel v historii této země. Začínám do toho trochu vidět a už je mi pár věcí jasné - cílem všech těch omezení, které prakticky znemožňují správcům splnit i nejzákladnější požadavky školy (počínaje třeba nasdílením tiskárny či vytvořením adresáře na serveru a nastevení přístupových práv k němu) je ty schopnější otrávit do té míry že odejdou a pak je všechny včetně těch méně schopných nahradit za těžké prachy správou z vlastních řad.

    Dnes večer plánuji na www.pandora.cz založit konferenci na téma INTERNET DO ŠKOL (INDOS / ACOL / CERES), takže každý z Vás, co k tomu máte co říct a nebo Vás alespoň zajímá km jsou peníze nás všech, se do ní prosím přihlašte (odebírá se poštou). Odtud to raději zakládat nebudu - jsou na stejné síti a kdo ví, co všechno z komunikace archivují (heslo ke správě konfery by se pak možná dalo vyškrábnout).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).