Hlavní navigace

Názor k článku Proč nebudu mít rád MSIE 7 od emko - Odpovim jen jednim prispevkem souhrne :) Muj "projekt" da-li...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 7. 2005 22:45

    emko (neregistrovaný)
    Odpovim jen jednim prispevkem souhrne :)

    Muj "projekt" da-li se tak nazvat srovnava bezpecnostni problemy, ktere uvadi Secunia od urciteho data v mem pripade kveten 2005. Nelze srovnavat IE 6.x a FF 1.x od datumu jejich vydani kdyz tu byl IE 6 mnohem drive. Proto prozatimnim ferovym resenim nez vyjde IE 7 muze byt porovnavani od fixniho data. A proc zrovna kveten? Proste proto ze 3 mesice jsou dostatecne na prvni reprezentativni statistiku hloubat dal do minulosti by zabralo vice casu. Dalsi mesice grafy jeste vytribi ale uz ted lze porovnavat.

    IE 6 obsahuje radove vice neopravitelnych zranitelnosti, ale jak jsem rekl kriticke jsou z nich pouze 2, z nihz jedna nesouvisi s IE vubec a druha je v SP2 davno opravena. Zbytek tvori drobne chybky s nizkym impaktem jako je napriklad spoofing apod. Ano jsou to chyby, mely by byt opraveny, ale pokud nejsou nic prilis zavazneho se nedeje, Do statistik jsou zapocitavany vsechny chyby i tyto drobne. Planuji udelat si tu praci a projit kazdou i z techto chybek podrobne a zjistit zda-li se jedna skutecne primo o problem IE, popripade nebyla-li chyba uz opravena napriklad SP2.

    Jak uz jsem jednou zminil ma statistika ma pouze ukazat pocet bezpecnostnich nedostatku mezi temito dvema prohlizeci ve sledovanem obdobi.

    Dasli vec co hraje v neprospech statistik pro IE 6 je ze pro Windows 2000, ktere jsou hojne pouzivany hlavne ve firmach neni neco podobneho jako SP2 Windows XP nebo SP1 pro Windows 2003. Takze i kdyz nektere chyby se IE 6 SP2 nedotykaji jsou razeny do stejne skatulky.

    Bugtraq samozrejme sleduji take, avsak je velmi malo dynamicky a pomerne dlouho mu trva nez nejakou chybu do seznamu zaradi. Pokud mailovou konferenci Bugtraq sledujete urcite vam neunikl novy adept na DoS chybku ve FF pro tento mesic :)

    Myslim ze neni proc se zbytecne poustet do flamewaru, ostatne budoucnost ukaze. IE 7 uz klepe na dvere.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).