Hlavní navigace

Názor k článku Proč nemám rád (výměnné) reklamní systémy od Jiri Waisser - jen bych jeste k tomu neco doplnil z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2001 14:53

    Jiri Waisser (neregistrovaný)
    jen bych jeste k tomu neco doplnil z nasi strany.

    Ad: "Vadí mi ohavná grafická úroveň většiny výměnných inzerátů..."

    Nazor na vyhotoveni jednoho kazdeho banneru se ruzni podle vkusu porotce. Diskutovat na toto tema mi prijde celkem nekonecne a neresitelne a vyresilo by to snad "zamestnani" na pul uvazku nejakeho promovaneho uznavaneho esteta, ktery by kontroloval bannery z pohledu vkusu. Pravidla pro tvorbu banneru (kodex reklamy) toto nejakym obecnym zpusobem resi podle nejakych slovne popsatelnych hodnot a ve zvlast vyjimecnych pripadech (obecne chapanych jako "ohavny" pokus o banner) se pristupuje i k nepovoleni. Urcit ale obecnou miru jednoznacne nelze. To je asi stejne, jako ze se nekomu nelibi urcite stranky na internetu z vizualni podoby a proto by byl pro odstranovani techto stranek z internetu a jeho regulaci, jelikoz tuto z jeho pohledu ohavnost umoznuje.

    Upozornuji ze mluvim o banneru z pohledu grafickeho zpracovani, ne o obsahu.



    Ad: "Vadí mi, že se z pouhého linku nedozvím, na jakém webu nakonec skončím..."

    Zalezi na technickem reseni toho ktereho vymenneho systemu. Z banneru distribuovanych systemem Mr.Lin(x) to poznate ve spodni stavove radce jako parametr odkazu (zobrazeno pri najeti mysi nad banner). Ale to jen technicka doplnujici poznamka k clanku.
    Druha vec je, ze dobrym zvykem je u banneru (ktere plni i funkci pripominaci, nejen jako misto pro kliknuti) i identifikace odkazu slovne primo v grafickem vyhotoveni. Takze lze rici, jestli nekomu vadi, ze nevidi z banneru, kam to povede, tak ztratu muze pocitit spis vkladatel banneru (zhlednuta reklama nepredala ani informaci o odkazu) a pri opravdovem zajmu neni problem si odkaz z reklamy otevrit v novem okne.


    Ad: "Vadí mi, že při použití funkce Zpět v prohlížeči se mi zobrazí jiný inzerát..."

    Opet velke tema do diskuse. Snad jen, ze pri porovnani vsech pro a proti tomuto reseni prevazi reseni pro novy pozadavek a nacteni banneru. Na rozbor zde neni prostor a ani to nebylo smyslem clanku.


    Ostatni nastinena temata a otazky rozebral p.Matula.


Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).