Hlavní navigace

Názor k článku Proč nemám rád (výměnné) reklamní systémy od Jiri Waisser - AD 1) Že bannery jsou tak agresívní, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 5. 2001 17:00

    Jiri Waisser (neregistrovaný)
    AD 1) Že bannery jsou tak agresívní, že mnohdy zablokují stránku, ve které jsou. Podle mého by bannery neměly překročit rámec obrázků, a nemontovat se jako kusy HTML kódu.

    Techto typu superbanneru je zanedbatelne mnozstvi a nemyslim si, ze by s nimi byl nejaky technicky problem a uz vubec ne v rozsahu, ktery se tomu v tomto prispevku priklada (aspon citim, ze autor tyto typy banneru vidi jako velky a pravidelny problem).

    2) Vadí mi, že díky bannerům mi IE hlásí, že má spouštět ActiveX. Považuji ActiveX za technologii, kterou si nepustím do počítače a nechápu, proč jí banery potřebují.

    Kdyz budu mluvit za Mr.Lin(x), tak HTML kod neaktivuje zadny objekt vyyjma ActiveX prehravace flashi. Vlastni flash je vysilana az po pozitivni detekci tohoto prehravace v prohlizeci, takze nedochazi k pozadavkum na ztazeni nebo jine ukony navic nad strankou.

    AD 3) Zubama skřípu u Flashů, ale třeba u Mozilly mám od Flashů pokoj.

    No a napriklad FLash bannery jsou velmi pozitivne prijimany jak vkladately bannerove reklamy tak navstevniky stranek. Graficke moznosti, interaktivita a vubec kombinace s vektorovou grafikou davaji celkem siroke pole moznosti pro grafika. Pritom stale plati omezeni celkovou velikosti.
    Jestli vam vadi flash bannery, tak je to Vas legitimni nazor, ale necekejte, ze ho s vami bude sdilet vetsina.

    AD 4) A hodně mi vadí, že velikost bannerů je ve značném nepoměru k velikosti zbytku stránky. Mnohdy je banner v KB několikrát větší, než obsah stránky.

    Problemy mohou byt 2 -
    1.celkova velikost banneru na strance - proto jsou urcite maximalni hranice pro ten ktery rozmer reklamni plochy.
    2. Zpusob umisteni a poctu reklamnich ploch s bannery na strance.
    To neni problem banneru ale designera te ktere stranky. V tom je bannerova reklama jako nastroj nevinne. Reklama na strankach by mela byt v souladu s obsahem. Jestli tomu tak neni, tak to reste s majitelem stranek nebo osobnim postojem/ignoranci stranek, ktere vam vadi. Vzdy mate moznost volby.





Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).