Hlavní navigace

Názor k článku Proč není dobré schovávat se za jablko od Petr Staníček - Pane Miklíku, považuju za zcela zásadní rozdíl mezi...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 31. 3. 2008 18:29

    Petr Staníček (neregistrovaný)
    Pane Miklíku, považuju za zcela zásadní rozdíl mezi polemickým, kontroverzním NÁZOREM a zavádějící, či přímo nepravdivou INFORMACÍ (díky paní Tachecí si už ani nemůžu dovolit použít slovo FAKTA), kterou lze snadno ověřit. Jestli ve vašem médiu někdo - byť v glose - napíše, že nějakou značku počítačů si lidi kupují na chlubení (ačkoli je, obzvlášť u nás, typickou pracovní pomůckou kreativců), že stojí padesát tisíc a výše (ačkoli prostým pohledem na store.apple.cz si kdokoli může ověřit, že jejich ceny začínají na 17 tisících vč. DPH a přes 50 tisíc se šplhají jen hi-endové modely) a vše obalí do jakéhosi pseudo-tvrzení o bezpečnosti, které si asi vycucal z prstu a pro něž patrně neexistuje žádná reálná opora - a vám jako šéfredaktorovi to připadá zcela v pořádku, pak jen potvrzujete mé nejčernější domněnky o temných hlubinách, do nichž se Lupa poslední léta noří.

    Já nemám vůbec nic proti polemikám, kontroverzním a protiproudým názorům - sám se jich taky často dopouštím. Ale objektivní skutečnost a subjektivní názor jsou dvě různé věci. Opravdu byste mi bez mrknutí oka otisknul glosu, kde napíšu o Windows Vista, za která lidé jen kvůli průhledným okénkům musí zaplatit deset tisíc Kč a více, přičemž se "všeobecně považují za nejpomalejší operační systém na světě"? Neotisknete? A jaký je mezi tím a páně Bednářou glosou rozdíl? Nebo otisknete? Vážně byste takový nesmysl jako šéfredaktor ve svém titulu připustil?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).