Hlavní navigace

Názor k článku Proč nevěřím Elonu Muskovi a jeho cestám na Mars od tom - no nevím - když si teď koupíte teslu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 10. 2016 20:06

    tom (neregistrovaný)

    no nevím - když si teď koupíte teslu a pojedete z Prahy do Plzně, tak budete moci řídit jen asi 8 minut. Kde že je ten váš Google?

    Tahle dvě řešení jsou naprosto neporovnatelná, Google dost možná vytvoří za dalších 5 let něco, co půjde opravdu instalovat a prodávat a bude to lepší než bude Tesla, protože to zvládne i těch 8 minut. Ale prostě do té doby bude Tesla mnohem lepší než Google, protože prostě Google ještě fakticky nemá nic, co by mohl nabídnout, co by někdo mohl vyzkoušet, co by už teď šetřilo čas a zachraňovalo životy.

    A až to bude ten Google za těch 5 let mít, tak to hlavně bude nabízet automobilkám, protože sám žádné auto vyrábět nechce a neumí, takže v zásadě by si to pak mohla koupit i ta Tesla.

    Ale co víc - Google sází na umělou inteligenci a samoučící algoritmy - jenže má jen několik desítek vozů, se kterými to zkouší, navíc to s nimi zkouší jen vycvičení řidiči a až na výjimky jezdí jen na pár místech. Oproti tomu má tesla tisíce skutečných řidičů po celém světě a i Tesla sbírá veškeré údaje o provozu, posílá je do centra a tam s nimi pracují.

    Tedy ve skutečnosti má Tesla mnohem více a mnohem kvalitnějších dat než Google, síla Google je "jen" v jeho výpočetních centrech, ale to je zrovna něco, co se vyvíjí tak ohromným tempem, že výkon v AI výpočtech neroste o běžný dvojnásobek za dva roky, ale spíše řádově, A Tesla má tu mnohem větší bázi všech uskutečněných jízd (nejen s autopilotem), na kterých může své algoritmy znovu a znovu trénovat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).