Hlavní navigace

Názor k článku Proč nevěřím Elonu Muskovi a jeho cestám na Mars od lahvon - Překvapuje mne, jak zásadní nesmysly článek, nebo prvky...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 10. 2016 0:19

    lahvon

    Překvapuje mne, jak zásadní nesmysly článek, nebo prvky elementární neznalosti, článek obsahuje. I přes jinak docela rozumný základ.

    Cesta na Mars, pominemeli ekonomický zájem, má to úplně stejný význam, jako jakýkoliv výzkum a vývoj. Každý malý krůček nemusí na první pohled dávat viditelný smysl, ale ty větší cíle nelze splnit bez těch drobných, na první pohled ješte nepotřebných.

    To že lidstvo na Zemi nebude na věky, to je vědci prokázaný fakt. A to není řeč o rizicích, které si děláme sami. Vybydlení planety, to je asi v pohodě. To si příroda na Zemi zreguluje sama. A když nás bude moc, tak prostě nastane událost, která počet obyvatel sníží zas na únosnou mez. Možná tu vyhubíme život svými zbraněmi. OK, to je asi věc, na kterou mohl autor narážet, že bychom se měli snažit, aby se to nestalo.

    Asi se nikoho z nás netýká, ohrožení dopadem asteroiudu. I když kdo ví. Stejně jako se nikoho z nás netýká zánik planety, které bude zničena Sluncem. Což bude a vědci i řekli, kdy zhruba se to stane. Nikdo neví, jestli tou dobou ještě lidský druh bude existovat, ale není to něco, co by se mělo zanedbat a říct, že to není potřeba řešit. Dřív nebo později někdo bude muset zahájit výzkum a vývoj technologií pro cestování vesmírem. I když si to dnes neumíme představit. A postupnými kroky se připravit na to, že třeba jednou budou potomci lidí žít někde úplně jinde. A třeba to nebude ani na Marsu. I ten totiž to Slunce při svém zániku pohltí. Ale ten krok s Marsem je dost pravdepodobně velmi dobrým krůčkem, který bude časem jen jedním malým z mnoha, ne postačujícím, ale přesto nutným.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).