Hlavní navigace

Názor k článku Proč nevěřím Elonu Muskovi a jeho cestám na Mars od A.S. Pergill - K tomuelektroautu: Pokud nebude významnou součástí elektrického mixu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 10. 2016 10:59

    A.S. Pergill (neregistrovaný)

    K tomuelektroautu: Pokud nebude významnou součástí elektrického mixu vodní nebo jaderná energie (o větrnících a podobných krámech nemá cenu vůbec uvažovat), tak spotřeba fosilních paliv na jedno nabití bude vyšší než spotřeba fosilních paliv na naplnění nádrže klasického auta (mizerná energetická účinnost výroby a skladování elektřiny). A to nepočítám šílenou váhu akumulátorů, které jsou navíc stejně těžké plné i prázdné, versus že to, co proletí výfukem, z hmotnosti auta ubude.
    Obecně není problém postavit motor, který utáhne standardní auto při spotřebě pod 1l/100km. Problém je, že ho nemůžete "krmit" vzduchem, protože se v něm bude při potřebném tlaku a teplotě slučovat kyslík s dusíkem ze vzduchu (o tom je i aféra Volkswagen). Musela by se vozit nádrž s okysličovadlem, buď 30% peroxid vodíku, jaký měly nejlepší německé ponorky na konci WW2, nebo kapalným kyslíkem. Pak by tento problém nebyl.

    K tomu možnému zničení Země: V podstatě stačí, když Rusové sundají američanům letadla, letící bombardovat syrská vládní vojska, a můžemě během pár hodin (a možná i dřív) čuchat k atomovým hřibům zespodu.
    Pořádný impakt může udělat taky svoje, a na co se zapomíná, na rozdíl od těch ještěrů v druhohorách máme automatické systémy na detekci jaderného útoku, které by taková událost mohla snadno "zblbnout", zejména pokud by se automaty nabyly s to spojit s lidskou obsluhou.
    A řadu velkých těles, i větších než to, co zazvonilo umíráčkem dinosaurům, jsme detekovali až poté, co nepozorovaně prolétly kolem Země.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).