Hlavní navigace

Názor k článku Profimedia po dvou letech: jste pirát, máme objektivní důkazy, zaplaťte od anonym - Bohužel máme podobné problémy, kdy registrovaný uživatel na...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 2. 2013 11:42

    bez přezdívky

    Bohužel máme podobné problémy, kdy registrovaný uživatel na diskusi http://www.meteoforum.cz vložil pod své uživatelské jméno obrázek v podobě avataru, kdy velikost byla zhruba 120x90px jsme měli dle Logicall platit 3059kč.
    Sranda byla v tom, že jsme žádný dopis nedostali (zřejmě Česká pošta ho ztratila nebo jsme ho vyhodili v nějakém letáku ve schránce) a za týden nám poslali email nikoliv na standartní info@ nebo obchod@, ale přímo na podpora@, což nám přišlo divné. Reagovali jsme samozřejmě tím, že nám žádný dopis nepřišel a že požadujeme bližší informace, které nám poslali a na základě kterého jsme obrázek smazali. O smazání jsme Logicall obratem informovali, poděkovali a dál jsme to neřešili, protože je tady zákon §6 č.480/2004 Sb.
    Po zhruba 3-4 týdnech nám přišel dopis (více méně první dopis, který jsme konečně obdrželi), ve kterém byla druhá výzva k zaplacení a doložení licence. Sepsali jsme proto dopis do kterého jsme vytiskli i emailovou komunikaci, vložili tam zákon §6 č.480/2004 Sb. a poslali doporučeným dopisem. Po týdnu nám jako zde zmiňovanému Cevouš přišel třetí dopis už s výhružkou soudu a zároveň informace o tom, že zákon §6 č.480/2004 Sb. jsme tedy neporušili, přesto je tady nějaký zákon §40 ... dál si to už nepamatuji a je nutné veškeré náklady uhradit.
    Kontaltovali jsme tedy majitele http://www.zlo.st ,který podal na Logicall trestní oznámení a kterému to policie odmítla jako neopodstatněné, což nás docela zarazilo, protože jednání Logicall je protizákonné - dopouštějí se nezákonného obohacování a zastrašování. Pokud pominu fakt, že je možné do diskusí vkládat svoje obrázky avataru nebo obrázky do diskuse nahrávat, tak Logicall klidně svým jednání mohl takto do diskuse, nedej bože i do dalších diskusí vložit licencované obrázky, nechat je tam 1-4 měsíce a pak vyhrožovat obyčejnými dopisy, které nepřišli ani doporučeně.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).