Hlavní navigace

Názor k článku Programátorky jsou ohrožený druh, Rails Girls se to v Praze pokusily zvrátit od Jurax - "Dříve se totiž vědělo, že je jednodušší vysvětlit...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 12. 2012 19:54

    Jurax

    "Dříve se totiž vědělo, že je jednodušší vysvětlit základy programování praktické starší paní z oboru, než se snažit vysvětlit fungování firmy dvacetiletému kecálkovi z Accenture!"

    Nevíte o čem mluvíte - ta praktická starší paní z oboru, co předtím viděla počítač akorát v televizi by napsala první chodivý program v nějaké Dbasi nebo Clipperu nebo FoxBasi nebo PCfandu tak nejdřív za půl roku po tom, co byste začal s těmi základy programování - možná, a to by musela být hodně motivovaná a takměř geniální - a první smysluplnou použitelnou aplikaci nejdřív do roka a do dne ... pokud tím dřív rozumíte stav tak před dvaceti lety.

    A dnes by to stěží bylo lepší - za jak dlouho myslíte, že se ona praktická starší paní počítači nepolíbená, maximálně v pozici BFU naučí i jen VisualBasic a SQL, aby byla schopna napsat byť jenom tu evidenci popelnic, jak tu kdosi zaperlil (pochopitelně s vazbami do účetnictví, evidence majetku etc. etc.)?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).