Hlavní navigace

Názor k článku Programátorky jsou ohrožený druh, Rails Girls se to v Praze pokusily zvrátit od weder - Porovnávat profese je demagogie. Obecně mezi lékaři je...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 28. 1. 2013 16:50

    weder (neregistrovaný)

    Porovnávat profese je demagogie. Obecně mezi lékaři je více žen než mužů a světě div se, za posledních 20 let tomu tak vždy bylo. Ohromně se ale liší jednotlivé specializace. Prostitutek bylo vždy více než prostitutů. Management je starý jak lidstvo samo a můžu je podstatně více. Takže z těchto třech příkladů je jasně vidět, že věk profese nehraje na poměr absolutně žádnou roli.

    S vývojem trendů jste taky mimo, protože děláte tu nejzákladnější ženskou chybu. Soudíte pouze na základě subjektivních pocitů a vůbec nepracujete s čísly. Podívejte se třeba na trendy profesí, které jsem popsal víše. Taky se podívejte na ty vaše lékaře, třeba tady. http://praha.vupsv.cz/Fulltext/vz_227.pdf. To co zjistíte je fakt, že pracujících žen přibývá, což vaše tvrzení podporuje pouze na první pohled, když ovšem srovnáte jak rapidně se ženám zvyšuje počet příležitostí, tak zjistíte, že prakticky nejsou schopny je využít.

    Na některé profese se ženy prostě nehodí geneticky, stejně tak, jak se na některé profese nehodí muži. Můžete proti tomu uměle bojovat, ale přírodu neporazíte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).