K obedu si davam z poledniho menu, protoze je to rychle, ty restaurace maji 3-6 jidel v nabidce. Dohromady to dela odhadem 25 jidel.
Dale mam dost prisny filtr - nejim houby a vnitrnosti, takze zbyde jidel par.
Vsechny ty nabidky jsem mel na jedny strance, takze jsem to projel a za 20 sekund jsem mel vybrano, vetsinou vysel jeden jasny favorit. To je proste vyrazne rychlejsi nez otvirat sest webu. A rozhodne si vybiram dobre kdyz mi v drtive vetsine chutna.
> Navíc ty podniky jistě nevaří každý stejně dobře
tam kde vari spatne samozrejme nechodim
> na konci nevíš, co bylo na začátku
moji mentalni kapacitu s dovolenim posoudim sam a na 25 polozek opravdu neni potreba genia...
PS: neprestava me fascinovat ta jistota uplne ciziho cloveka, ktery me vubec nezna, ale vi, ze to co delam je pekna blbost :-)
Dobrý den,
restaurace rozhodně nemusejí zdražovat. Lístek.cz je prostor pro propagaci denního menu. Je to způsob reklamy.
Je tu však jeden hlavní rozdíl.
Restauracím nabízíme jedno místo (admin), který za ně vyřeší kompletní propagaci denního menu. A to konkrétně propagaci uvnitř hospody (tisk, šablony), zobrazení denního menu na jejich stránkách a na Lístek.cz a Restu.cz.
Tohle je pro nás ale doopravdy jen začátek. Připravujeme naprosto unikátní nabídku v rámci ČR. Sledujte nás a uvidíte, že Vás přesvědčíme.
Pokud bychom neviděli přidanou hodnotu v to co děláme, nedělali bychom to. :-)
Karle super!
Věřím, že Vás nezklameme.
Sledujte nás na Facebooku:
https://www.facebook.com/listek.cz
a na Twitteru
https://twitter.com/Listekcz
Celý náš tým pracuje na tom, abychom Vám nabídli aktuální nabídky právě i z Vaší oblíbené restaurace.
Takže si vybíráš namísto z 16-ti jidel denního menu + stálá nabídka u příkladu dvou podniků z 48-mi jídel denní nabídky šesti podniků? A má to šetřit čas? Navíc ty podniky jistě nevaří každý stejně dobře....
No nezlob se na mě, ale to je pěkná blbost. Času to sežere mnohem více, nežli o jedno kliknutí více, nebo méně. Navíc z takové nabídky si nevybereš o nic lépe, naopak spíše hůře, bo na konci nevíš, co bylo na začátku. V tomhle měl Pohreich pravdu, že nepřehledná přehnaná nabídka je pro klienta špatné, (navíc i z pohledu provozního jedné hospody).
Já tam stále ten přínos pro klienta nevidím. Pouze to zdražení.
Máš naprostou pravdu, není to dobré k ničemu.
Protože mam z řad restaurací poměrně mnoho klientů a znám se velmi dobře s mnoha majiteli restaurací, tak vím že je to velmi často banda "neandrtálců" co netuší vůbec co si pořizují a jen co to vidí u svého kolegy ve vedlejší hospodě, tak si to tupě jdou také pořídit aniž by vůbec přemýšleli proč. Velká část lunchtime používalo právě proto, že jim to přidávalo jídelák na facebook a kvůli ničemu jinému.
No tak to je asi jediný případ, nač by to mohlo být dobré. Jen to chce dotáhnout, houby a vnitřnosti jsou jen v velmi malé části jídel, takže jsi to sice špatně vymyslel, ale úplná rána vedle, i když jen náhodou, to není. Jen u toho chce myslet.
Takže pro alergiky na některé potraviny.
> to je asi jediný případ, nač by to mohlo být dobré
Agregace polednich menu je jedna z hlavnich funkci.
> houby a vnitřnosti jsou jen v velmi malé části jídel
dnes houby - 2 polivky a 30% jidel, to mi prijde docela dost
> jsi to sice špatně vymyslel
co jsem vymyslel? Rikam k cemu jsem pouzival lunchtime.
Jak je tezky pochopit, ze zkoumat 6 polednich menu na 1 strance je mnohem rychlejsi, nez otvirat 6 webu?
Nez budes zas urazet, tak prosim vem na vedomi, ze pochopeni psaneho sdeleni neni zrovna tvoje silna stranka.
Kromě obecné ergonomie, když někdo tvrdí že se mu to libi takto pouzivat, tezko z neho delat vola, je to napriklad tak, ze nezanedbatelne procento lidi jezdi.
Ja se rozhoduju, kdyz jedu v například 11:00 z Vyskova do Olomouce, kde se najím a to po celé trase jizdy, klidne zastavim u 124 hospody z 200.
Mimochodem, ani Lunchtime mi nestaci na D1, vsechno primo na dalnici katastrofa, nebo prumer za silene penize. Rad si kousek sjedu, jediny misto o kterym vim je Velka Bites. Jinak 0.
Na základě Vámi uvedenými odkazy si s prominutím ještě nemohu odpovědět na několik otázek a to obzvlášť na otázky praktické a to > Ad1: Do jaké míry bude Váš projekt propojen se sociálními sítěmi - systémy ? Ad2: Zvažujete používaní conekt marketingu z hlediska fungováni projektu ? Ad3: Uvažujete ve vztahu k uživatelům o zavedení všeonbecných podmínek nebo řekněme ,,jen,,o kodexu slušného chování. Na plnohodnotné odpovědi samozřejjmě netrvám, ale za případnou stručnou reakci předem děkuji.
No nevím, hned první restaurace podle Googlu v Královo Pole:
JÍDELNÍ LÍSTEK PLATNÝ od 26.11.2014
Tapas (studené a teplé předkrmy)
Tartar z lososa s limetovou šťávou, mátou a opečenou bagetou 129,-
Hovězí carpaccio podávané se sezónním salátkem s hoblinkami parmazánu a domácím pečivem 149,-
Foie gras naložené v červeném španělském víně s hruškovým chutney 149,-
Kozí sýr zapékaný v lilku, na listovém salátku s balsamikovou redukcí 99,-
Plato uzenin, sýrů a oliv dle nabídky 120,- /100g
Malé tapas dle nabídky od 15,-
Polévky
Hovězí velouté s restovanými liškami a zeleninou 49,-
Drůbeží vývar s domácími masovými nočky, zeleninou a nudlemi 49,-
Lososový krém s parmazánovým chipsem 69,-
Hlavní jídla
Pečené kuřecí prsíčko s kůží na bazalkových pappardellích 149,-
Roastbeef s opékanými brambory, remuládou a křenovou omáčkou 199,-
Vepřová panenka souis vide podávaná s omáčkou z pravých hřibů, restované brambory 189,-
Filet z lososa s Chardonnay omáčkou a petrželovými brambory 239,-
Fettuccine s cherry rajčátky, sušenou šunkou Jamon serrano a parmezánem,- 159,-
Boloňské lasagne 159,-
Špenátové lasagne 149,-
Risotto se sušenými rajčaty zdobené rukolou 169,-
Čerstvé ryby dle denní nabídky
Sendviče a Burgery
Club sendvič (kuřecí prsíčka, rajče, okurek, cibulka, salát, dresink, sázené vejce) 149,-
Vegetarián sendvič (cuketa, lilek, rajče, okurek, salát, dresink) 99,-
Hamburger Paladeo (hovězí maso, slanina, sýr čedar, rajče, okurek, salát, dresink, hranolky) 189,-
Vegaburger (lilek, cuketa, sýr čedar, rajče, salát, dresink, sázené vejce) 109,-
Nabídka z grilu
Hovězí steak z pravé svíčkové (200g) 299,-
Rumpsteak z hovězí roštěné (300g) 249,-
Vepřová panenka (200g) 149,-
Kuřecí prsíčko s kůží (200g) 129,-
Steak z lososa (180g) 189,-
Plato steaků nebo ryb a mořských plodů pro více osob dle denní nabídky
Paella nebo Fideua (cena pro 2/4 osoby)
„Catalana“ s kuřecím masem 290,- / 540,-
„Asturiana“ s dary moře 390,- / 685,-
„Mixta“ s masem, dary moře a zeleninou 320,- / 590,-
„Vegetariana“ se zeleninou 290,-/540,-
Aroz negro s kalamáry 320,- / 590,-
Saláty
Caesar salát s kuřecím masem a česnekovými krutony 169,-
Salát z grilované zeleniny a restovaným hovězím masem 179,-
Směs salátků s červenou řepou, kozím sýrem a jablky 169,-
Míchaný listový salát s cherry rajčaty, olivami a mořskými plody 179,-
Přílohové salátky (rajčatový, okurkový, míchaný) 45,-
Přílohy
Restované bylinkové brambory 45,-
Opékané brambory s česnekem 45,-
Bramborové pyré 45,-
Smažené bramborové hranolky 45,-
Míchaná zelenina na bylinkovém másle 45,-
Fazolové lusky se slaninou 45,-
Restovaná zelenina na olivovém oleji 45,-
Restované žampiony 45,-
Opečená bylinková bageta 35,-
Omáčky ke steakům
Pepřová 45,-
Česneková 45,-
Bylinková 45,-
Hřibová 45,-
BBQ 45,-
Dezerty
Čokoládový dortík s omáčkou z lesního ovoce 89,-
Cheese cake s ovocem a čokoládou 79,-
Crema Catalana 49,-
Pošírovaná hruška v červeném víně s čokoládovým přelivem 69,-
Domácí sorbety – dle denní nabídky
Na objednání
Humr a ostatní mořské plody (minimálně 3 dny předem)
Pečené mléčné selátko (minimálně 7 dní předem)
Speciální menu na míru pro větší skupiny
Ale jistěže nemusí zdražovat. Vyšší náklady si mohou "kompenzovat", kromě zdražení, nižším ziskem, horší kvalitou surovin, menšími porcemi, anebo dotování hospody z nějaké jinné činnosti, třeba prodeje uhlí.
To mě dokáže naštvat, když se ze zákazníka někdo pokouší dělat hlupáka tak hloupým způsobem, jako jsi právě předvedl. Právě jsi s úsměvem prohlásil, že zákazník je pitomec, co nedokáže ani, a to prosím doslova, do pěti počítat, přidaná hodnoto.
Inu, ono to tak na světě chodí, že hlupák považuje druhé za ještě větší hlupáky, nežli je sám.
Jo, to můžete. Akorát pak budete všem pro smích, jako jste třeba teď.
-Yenya, http://www.fi.muni.cz/~kas/blog/
Přesně ten dojem to na mě dělá. A nikdo, včetně majitele (1x lež, 2x fráze bez obsahu), mi nebyl schopen říci jedinou věc, proč by to mělo být jinak.
Celkem vzato, je to jen další varianta "slevomatu". Pro seriózní majitele podniků katastrofa, pro "prostředníka" supr kšeft. Ovšem s tím rozdílem, že zde se o ztrátu dělí majitel se zákazníky. U slevomatu, u několika málo nabídek které inzerovaly něco použitelného se skutečnou slevou, vydělal i zákazník. Ovšem o to větší prodělek pro majitele - kafku. Zde se jedná spíše o pomalejší pouštění žilou.
My si tykáme?
Já jsem psal o denním menu a vy jste sem plácnul stálý jídelní lístek, o kterém jsem já předtím tvrdil, že z praktických důvodů nemá cenu se na něho dívat. Tak znovu pro ty pomalejší:
"Denní (obědové) menu" a "stálý jídelní lístek" jsou dvě odlišné věci.
V mé oblasti vesmíru pokud chci jít na oběd a nestrávit tam hodinu, je třeba vybírat z denního menu. Což jsou v každé okolní restauraci tak tři jídla a jedna polévka.
-Yenya, http://www.fi.muni.cz/~kas/blog/
A k čemu je to vlastně dobré? Dobré pro mě, strávníka.
V rozumném dosahu u pracoviště mám jednu, či několik málo podniků. Já konkrétně dva. Oba mají denní nabídku na internetu, rezervovat tam nic nemusím, a takhle to má prakticky každý (ti co mají závodku tyto služby také nepotřebují). Tak k čemu je tohle dobré?
Dovedu si představit, kdyby do toho hospody šly, jediný výsledek: musejí zdražit o 1) provizi b) náklady na provoz systému.
Tak v mé oblasti vesmíru (Brno Královo Pole) je to jinak - restaurace mívají většinou tři různá jídla v denním menu s jednou polévkou dohromady. Takže si primárně vyberu ze tří až čtyř polévek restauraci, a pak zkontroluju, jestli bych si v té restauraci vybral i hlavní jídlo.
Určitě to není tak, že bych vybíral ze 48 jídel. Navíc stálá nabídka ve většině místních restaurací trvá déle než denní menu, takže pokud nechci na obědě být příliš dlouho, nejde z toho vybírat.
Lunchtime jsem používal, doufám že brzo bude i něco místo toho.
-Yenya, http://www.fi.muni.cz/~kas/blog/
A co tím chcete říct? Tohle není denní menu, a navíc je to kdoví kde. To Královo pole jsem uváděl jako přibližnou lokaci. Pro lonťáky a cajzly - Královo pole je oblast několik kilometrů velká, příčemž mě osobně zajímá oblast tak do 100 metrů od místa kde pracuju.
-Yenya, http://www.fi.muni.cz/~kas/blog/
Nojo, co naděláte. xf je vytočený, že zase Lupa maskuje komerční sdělení jako článek (což se mu nedivím). Ale ve svém svatém zápalu u toho přehlíží, že i přesto můžou existovat uživatelé bývalého lunchtime, kteří lunchtime používali a brali to jako užitečnou službu.
Jestli teda xf není rovnou od konkurence tady toho pána, co na všechno odpovídá a všem nabízí spolupráci. Protože proč by jinak měl potřebu dokazovat těm, co lunchtime používali, že vlastně to byl úplný nesmysl.
Ostatně kdysi jsem slyšel, že třeba v Praze nic jako denní menu nebývá zvykem. Tak třeba jen xf nerozumí, o co tady jde. Jeho zkopírovaný celý stálý jídelní listek co sem posílal by tomu nasvědčoval.
Nikdy nepřisuzujte zlý úmysl tam, kde to lze vysvětlit obyčejnou lidskou hloupostí.
-Yenya, http://www.fi.muni.cz/~kas/blog/
To hlasování má jeden zásadní problém, že si dobrá hodnocení budou přidávat majitelé hospod a špatná budou dávat konkurenci.Samozřejmě, pokud by se rozjelo a neangažovaní uživatelé budou ve většině, proti zlomku hospodských, byla by to jiná.
A ještě je tu jedna věc, majitelé opravdu fungujících a zaběhnutých hospod se na to zvysoka vyprdnou, páč takovou reklamy nepotřebují, zkušený podnikatel dobře ví, že nejlepší reklama je spokojený zákazník.
Sám podnikám, v životě bych se ale nesnížil k reklamě pomocí nějakých slevovomatů a podobných systému, ostatně pořád mám v poště nějaké reklamní nabídky jak mi někdo pomůže s byznysem.
Zrovna v pátek jsem měl v Brně dost pracovní fofr a chtěl se jít najíst. Mám tam jednu ověřenou hospodu kam chodím občas na menu, bohužel jsem neuspěl, nebylo jediné místo volné. Naproti je tedy restaurace kde zase neseděl jediný host, dovedu si představit, jak se ze zoufalství chytí na nabídku nějakého systému. Jenže problém je jinde a možná to někoho přiláká, ovšem jen jednou. já jsem se tedy nechytal a raději jsem se odbyl v nádražní restauraci. Znám tam dobrých hospod více, jenže už jsem měl minimum času. Je to mimo centra Brna čtvrť, kde je nejvíce hospod a fakt je si z čeho vybírat. Děje se tedy ale to, že se střídají majitelé a i personál a kvalita bývá u některých podniku kolísavá. Měl jsem díky kamarádovi hospodském možnost do branže trochu náhlédnou a je to tvrdá řehole a uplně největší problém je sehnat třeba dobrého kuchaře, těh je mnohem méně než hospod.