Hlavní navigace

Názor k článku Průzkum: Na e-shopech v cizině nakupuje pravidelně 15 procent Čechů od ciz - ano, v číně se nakupuje nejvíce kvůli ceně...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 7. 2016 1:35

    ciz (neregistrovaný)

    ano, v číně se nakupuje nejvíce kvůli ceně a poštovnému "zdarma", nicméně takové http://www.taobao.com nabízí takové množství zboží (někde jsem četl že přes 800 miliónů položek) že se tam dají sehnat věci, co na běžných ALIxxx obchodech neseženete.

    Také UK/USA/Německo jsou tradičním místem kde nakupovat, především kvůli vysoké kvalitě - a přístupu - tamních eshopů. A jestli jednou projde transatlantická dohoda (jakože je to jen otázka času) tak US obchody určitě citelně zasáhnou místní scénu.

    Nejlepší je využívat nějakých firem u kterých si nákupy nejprve spojíte do jednoho balíku a pak teprve pošlete do ČR, jako je třeba http://www.shipito.com v USA, http://www.forward2me.com v UK nebo http://www.tiptrans.com/cs/ pro Čínu a Německo.

    Pro platby je asi opravdu bezkonkurenční volbou PayPal - výrazně redukuje riziko, protože můžete reklamovat nedodání výrobku a dostat své peníze relativně snadno zpět. To jde ostatně i u banky pokud platíte kartou, ale je to malinko zdlouhavější. Úplná blbost je pak poslat někam peníze bankou, pokud nemáte obchod prověřený..

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).