Hlavní navigace

První klonovaní lidé jsou plánováni na rok 2003

5. 2. 2001
Doba čtení: 4 minuty

Sdílet

Napster bude od léta asi za peníze ˙ Energis už nestojí o Aliatel ˙ Nový film o Linuxu Revolution O. S. ˙ Computer Press koupil reklamní síť Mr.Lin(x) ˙ Steven Spielberg uvedl svůj první webový projekt ˙ Podle Miloše Zemana vynese prodej licencí UMTS nejméně 20 miliard korun ˙ Prázdná krabice od konzole Playstation 2 vydražena za 425 dolarů

Podle ČTK budou placené služby peer-to-peer sítě Napster, která zatím stále ještě umožňuje zdarma stahovat hudební soubory ze sítě Internet, uvedeny na trh zřejmě již začátkem tohoto léta. Během výročního zasedání Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu to prohlásil šéf německé společnosti Bertelsmann Thomas Middelhoff. S překvapením však Middelhoffova slova přijal výkonný ředitel společnosti Napster Hang Barry, který naopak říká, že časový harmonogram zavedení placených služeb zatím stanoven nebyl. Předpokládaná výše měsíčního poplatku by se měla pohybovat okolo pěti amerických dolarů.

Výdaje na online reklamu by měly vzrůst ze současných 690 milionů eur v roce 2000 na 1,2 miliardy v roce 2001 (Forrester Research)

Soukromé konsorcium vědců hodlá v následujících dvou letech začít s klonováním lidí. Skupina tvrdí, že chtějí techniku využít pouze k tomu, aby neplodným párům poskytli příležitost stát se rodiči. Technologie je údajně podobná, jaká se používá při klonování zvířat a bude široce dostupná. Jeden z členů týmu věří, že vůbec první klonované dítě by mělo být na světě v rozmezí 12 až 24 měsíců. Konsorcium bylo založeno italským lékařem doktorem Severinem Antinorim, který se zabývá léčením neplodnosti žen. Odhadovaná cena jednoho úkonu je přibližně 50.000 dolarů.

Trh poskytovatelů aplikačních služeb (ASP) se v průběhu letošního roku zvětší na dvojnásobek (IDC)

Podle Lidových novin se akcionáři telekomunikační společnosti Aliatel v minulých dnech nedohodli na prodeji svých podílů s britskou společností Energis a tento týden rozhodnou, zda a jak budou hledání nového vlastníka pokračovat. Smlouva mezi vlastníky Aliatelu a britskou firmou měla být podle předsedy představenstva Jihočeské energetiky (JČE) Jana Špiky podepsána do 15. prosince, ale sedmi elektrorozvodným společnostem, které JČE při jednání zastupuje, se nepodařilo dodat záruky za budoucí plnění nájemních smluv na optické trasy, které Aliatel používá.

Uživatelé Internetu zaplatí díky spamu ročně za internetové připojení o deset miliard eur více, než by museli (Evropská komise)

Linux je více než pouhý alternativní operační systém. Je to také kultura s vlastní etikou, bohy, mýty a hrdiny. Nový snímek Revolution O. S. zkoumá lidskou stránku hnutí open source a free software a vypráví příběh o hackerech a programátorech bojujících proti komerční mašinérii. Film Revolution O. S. má na svědomí režisér a producent J. T. S. Moore, který dříve pracoval jako scénárista pro společnost Disney. V rozhovorech se zde objevují kupříkladu Richard Stallman, Linus Tolvards, Eric Raymond (autor The Catedral and the Bazzar) či Brian Behlendorf (vedoucí projektu Apache Web server).

Vysokorychlostní přístup k Internetu překoná dial-up v roce 2005, kdy bude mít více než 36 milionů uživatelů (The Strategis Group)

Podle ČTK koupila akciová společnost Computer Press v pondělí firmu Clark Net Project, která vlastní internetovou reklamní síť Mr.Lin(x), řekl předseda představenstva Computer Press Jiří Hlavenka. Cenu však neuvedl. Mr.Lin(x) patří mezi nejvýznamnější české internetové reklamní systémy. Celkem nabízí reklamu na 5.000 severech. V roce 2000 vykázal Mr.Lin(x) v internetové reklamně tržby ve výši 9,8 milionů korun. Hlavenka odhaduje, že výše letošních tržeb překročí hranici 20 milionů. Computer Přess odvolal z funkcí prokuristu Clark Net Project Martina Kubu a jednatele Michala Filipa. [Lupa]

Objem evropského elektronického obchodu mezi podniky (B2B) se zvýší z loňských 64 miliard eur na 1,5 bilionu eur v roce 2005 (IDC)

Podílel se na vzniku E. T. mimozemšťana, Animáků, Čelistí nebo Gremlinů a nyní se rozhodl, že použije své vlastní sny jako základ pro vytvoření své první webové animace. Steven Spielberg a pomocný režisér Ron Howard hodlají přeměnit své sny ve flashové animace a představit je 5 února (tj. dnes) na internetové stránce CountingDown.com. Ve tříminutových snímcích budou účinkovat animované protějšky obou režisérů, které krátce uvedou své filmy a poskytnou komentář k průběhu natáčení. Ačkoli se v obou případech jedná o první webové projekty, Spielberg již produkoval kupříkladu animovaný film Kdo chce zabít králíka Rogera.

BRAND24

Muži se snaží demonstrovat svůj majetek a moc, protože ženy si za sexuální partnery vybírají raději muže, kteří rádi riskují (Human Nature)

Podle Mladé fronty Dnes premiér Miloš Zeman stále věří, že prodej čtyř telekomunikačních licencí mobilní sítě třetí generace UMTS vynese minimálně očekávaných 20 miliard korun. „Je to velmi reálné, spíše je otázka, kolik to bude nad těch 20 miliard,“ řekl na dotaz, jestli se nebojí, že půjde o menší částku. Předseda Českého telekomunikačního úřadu David Stádník dvacetimiliardový výnos totiž ve středu zpochybnil. „Výnos 20 miliard jsem nikdy neviděl reálně,“ řekl a dodal, že o této výši příjmu pro stát pochybují i některá ministerstva. Vláda však s výnosem 20 miliard korun počítá v příjmech státního rozpočku pro letošní rok.

Britové využívají Internet k nákupu potravin víc než kdokoli jiný na světě. Dokonce i víc než Američané (Datamonitor)

Že šílenství kolem konzole Playstation 2 Spojené státy neopouští dokazuje i nedávná událost, kdy byla na serveru eBay vydražena prázdná krabice od konzole za více než 400 dolarů. Dražba položky popisované jako „Playstation 2 Original Box a Receipt“ začala na 9, 99 dolarech a po smršti 39 nabídek se vyšplhala na 425 dolarů. Když se však slibovaná krabice objevila před dveřmi nové majitelky, příliš nadšená nebyla a napsala do Seller's Feedback Profile nepěkný komentář, který dražitele obviňuje z podvodu a podávání zavádějích informací. Prodávající se nicméně logicky hájí tím, že poslal přesně to, co slíbil.

V roce 2007 utratí společnosti více peněz za šifrování a filtrování emailových zpráv než za antivirový software (Frost & Sullivan)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Score => Lupa.cz => M&W => Advertures => McCann Prague => Leagas Delaney Hamburg / Prague => Dark Side => [?]

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).