Hlavní navigace

Názor k článku První vysvědčení pro Petra Duhana, prozatímního šéfa Českého rozhlasu od anonym - To už se zkoušelo. A dávno. Tedy bombardovalo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 11. 2010 0:24

    bez přezdívky
    To už se zkoušelo. A dávno. Tedy bombardovalo se kdysi UPC Direct, jak je možné, že skoro všechny evropské balíčky obsahují též nějaká rádia, jen UPC Direct ne. Dokonce myslím, že tehdy vyjednávali s Frekvencí 1 a nějakým Fun rádiem nebo tak nějak... Ale nějak se nedohodli nebo si to ty stanice zase rozmyslely. Ona v tom u nás nějak není tradice. Zase na druhou stranu díky poměrně dost zpackanému DVB-T je teď o DVB-S dosti větší zájem. Ale zase se nezdá, že by rádia chtěla nějak svoji strategii měnit. Co se týče DVB-T tak tam projevovalo zájem pouze Dance rádio / když tedy pominu ČRo a Proglas/ a ti si to také rozmysleli. Pak se propojili s Lagardere a získali frekvenci na FM v Praze. Prostě u nás je ta tradice FM a do ničeho jiného se jim nechce. Nehledě na to, že mezitím se tady objevil další fenomén a tím je ADSL 2 a Wi-Fi. Takže oni to všichni vyřešili přes net. Což funguje a na audio to stačí a mají to absolutně nejlevnější. Takže i ti, co net ignorovali na něj během posledních dvou let naskákali a zdesetinásobil se poslech přes net, nežli to bylo před 3 lety. Ale má to svoje problémy. Přece jen poslech z FM je přirozenější. Ale pokud nějaká stanice si drží jen třeba jedinou frekvenci v Praze a po celé ČR je poslouchána přes NET, tak jí to tak asi vyhovuje a stačí. Já takhle existuji už roky. Tedy z FM poslouchám pouze Beat a zbytek poslouchám z NETu. http://web.telecom.cz/emerson/
    Ale nemohu to využít třeba v autě. Což mi štve. Jinak mám net i doma v bytě i v práci i na chatě. Takže tam si klidně pustím rádio z Moravy nebo Prahy a je mi fuk, že u nás nemá frekvenci a že sem nedoleze jeho FM signál.
    Ale v autě net nemám. Sice tu psali občas o nějakých mobilnějších netech a pokusech všelijakých. Ale zatím si myslím, že radio FM těžko něco v autě plnohodnotně nahrazuje. Na to je ještě brzo. Ale pravděpodobně to také přijde. No uvidíme.
    Takže ono se to konec konců nejspíše brzy vyřeší nějak takhle. A v tom FM bude prostě jenom takový ten odpad jako je tomu u TV v DVB-T. Jak už jste také někde výše, správně napsal. Prostě ty hodnotnější věci pojedou u tV v pay nabídce přes DVB-S a DVB-C a u audia respektive rozhlasu přes internet. Tak to ai nejspíše bude.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).