Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Rada Českého rozhlasu bude zítra volit ředitele. Spekuluje se o patu od anonym - no vida, aspoň už ty současné loutky politických...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 7. 2011 15:44

    bez přezdívky
    no vida, aspoň už ty současné loutky politických stran si nehrají jako ti před nimi na "nezávislé osobnosti" . Prostě která strana má většinu, té budou muset majitelé rozhlasových přijímačů platit "veřejnoprávní" propagandu a nacuclé party.
  • 27. 7. 2011 16:00

    bez přezdívky
    Jenže ty na to koukáš, jak za komunistů, kdo z nich je větší a zasloužilejší straník...

    Já na to zase koukám tak, že Hikelová ví o muzice naprostý kulový, což předvedla zde na serveru v rozhovoru...
    A Duhan ví alespoň něco, tedy dával za vzor WDR, což chválím...
    No a o tom třetím nic nevím, s ním jsem žádný rozhovor nečetl...

    Ostatně nemám pocit, že by si kdy ředitelé ČRo hráli na nezávislé. Za tím posledním, tedy p.Medkem stála ODS a za tím předposledním tedy p.Kasíkem stála ČSSD.
  • 27. 7. 2011 16:10

    bez přezdívky
    jo, ale přeci veřejnoprávní media jsou "veřejnoprávní" právě proto, že jsou "nezávislá". Právě proto, že tam je vždy nějaký stranický chráněnec, tak je lepší to rozehnat a privatizovat.
  • 27. 7. 2011 16:25

    bez přezdívky
    Tak já doufám, že mimo KSČM, což je strana totalitní a doufám, že jednoho krásného dne se dožijí jejího zákazu. Tak, že jak ODS, tak i ČSSD jsou strany demokratické. A že tedy, zvláště, když mají rozložení sil podobné, tak že si jsou schopni veřejnoprávnost pohlídat. Tedy pokud by se hrálo moc jen pro jednu z nich, tak ta druhá, že se ozve. Ostatně o tom to je aby se hlídali vzájemně. Privátní sektor je z tohoto hlediska daleko nebezpečnější, část stanic si tady jako legální majetek pořídili egenti StB, předsedové KSČ, příslušníci ČSLA apod. A vymývají tady mozky s příšernými věcmi a nikdo je ani nezruší ani nezakáže. Z tohoto pohledu je veřejnoprávní sektor daleko kontrolovanější a daleko bezpečnější. Proto také po pádu nacistického Německa byly několik desítek let v Němcku soukromé stanice zakázány a je smutnou chybou, že se obdobný záken nepoužil u nás, po pádu komunismu. Takže naopak veřejnoprávní médium hlídané nejsilnější stranami je lepší. Pravitazivané médium může mít i komouš i fašoun.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).