Hlavní navigace

Názor k článku Radiokomunikace dnes v noci doladí multiplex 2 v Ústí a Ostravě od anonym - Zajímavé je, že i zde v Brně mám...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 11. 2008 17:19

    bez přezdívky
    Zajímavé je, že i zde v Brně mám stejnou zkušenost. Bydlím jižně od Brna a anténu velké síto mám se zesilovačem namířenou na Vídeň (oba muxy na 24 a 34 kanále, stabilní síla signálu 40 % - kvalitu mám vždy 100%, kvalitní zesilovač a bydliště mimo zástavbu, tj. minimum rušení dělá své) a české stanice chytám odrazem od jednoho velkého domu.
    Do minulého pátku síla signálu českých muxů A a B stabilně 80-90 %, nyní mux 1 a 2 stabilně 60 %, mux 3 (bývalé B) zůstal na 80-90 %.
    Normálně bych to přičítal té vertikální polarizaci z Barvičky (i když Barvička je ode mně za kopcem v údolí - zní to divně, když je na kopci, ale ten kopec je pro mě opravdu v údolí) a tak asi přijímám hůř Hády, ale to by snad nešel nejlíp mux 3.

    A kolega z práce z okolí Rajhradu má stejnou zkušenost - přímá viditelnost na Hády a nové muxy znatelně stabší než staré.

    No nic, netrápí mě to, já mám zkrátka příjem stabilní, ale nějak se zdráhám uvěřit, že výkon zejména na kanále 40 je stále stejný.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).