Hlavní navigace

Názor k článku Re/code: diskuse pod články nejsou třeba, čtenáři debatují na sociálních sítích od Makovec - To nepochybně - a také vyžaduje jako editora...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 25. 11. 2014 23:12

    Makovec (neregistrovaný)

    To nepochybně - a také vyžaduje jako editora někoho spíš vyzrálého charakteru který se dokáže přenést přes osobní preference atd. (myslím to obecně, není to komentář k současné situaci na Lupě). Určitě denní práce na kus úvazku, žádný student o přestávce mezi přednáškami.

    „The medium is the message” platí i pro diskuse: formát diskusí ovlivňuje co lidé píší. Pokud se z tohoto pohledu podívám na svůj nápad výše, pak by se v reakcích mohly začít potkávat příspěvky z opravdu různorodých zdrojů, od okamžitých tweetů, po odkazy na diskuse na Facebooku nebo G+, po promyšlené blogové zápisky sepsané třeba za týden nebo měsíc. Takovou různorodost jeden formát diskuse, nativní publikačnímu webu, neobsáhne.

    Aby se reakce trochu podpořily, místo diskuse by u článků mohl být formulář na odeslání linku s relevantním odkazem („na stůl” editorovi), případě dedikovaná emailová adresa pro jednotlivé články?

    To by samozřejmě také znamenalo potřebu zorganizovat web (titulní stranu) tak aby ty rychlé (byť zajímavé) štěky mezi reakcemi nepřeválcovaly mezi reakcemi ty delší, rozvedené odpovědi, aby ty delší (a tedy přirozeně s odstupem publikované) reakce nemizely automaticky za horizontem událostí spolu s článkem ke kterému se vážou.

    Nakolik by toto mohlo fungovat, a jak by se to projevilo v hospodaření a čtenosti publikačního webu, např. Lupy, to si troufnout neodvážím. Pokud by se s reakcemi pracoval důsledně, myslím že by to mohlo zvýšit jeho hodnověrnost a hodnotu.

    Na automatizovaná řešení v případě webů jak Lupa nevěřím. Diskuse v současné podobě, byť si občas taky rád zaflejmuju, bych s lehkým srdcem oželel.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).