Hlavní navigace

Názor k článku Re/code: diskuse pod články nejsou třeba, čtenáři debatují na sociálních sítích od Marek Demčák - Omlouvám se, máte pravdu, u některých článků jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 11. 2014 19:36

    Marek Demčák

    Omlouvám se, máte pravdu, u některých článků jsem nyní na 067.cz diskusi našel, ale je to tak nevýrazná funkce, že ji asi nikdo nepoužívá (když začínali, tak absenci diskuse udávali jako výhodu, takže jsem ji tam ani nehledal, v newsletteru o ní taky narozdíl od zavedení newsletterů nepsali).

    Moje zkušenost je taková, že když napíši něco na redakční e-mail / e-mail autora, tak je to jako kdybych to poslal do černé díry. Na Lupě pravda fungují alespoň Aktuality / Zprávičky, ale třeba na velkých zpravodajských serverech je to opravdu /dev/null.

    Jinak jak už tady někdo psal - diskuse dost často není mezi čtenáři a autorem, ale mezi čtenáři navzájem. Vidím rozdíl mezi čtenářem, který si přečte jenom článek (těch bude asi většina), čtenářem, který si přečte i diskusi, ale nic nepřispěje (těch může být tipuji třeba 10 %) a čtenářem, který do diskuse sám přispěje (odhaduji 1-2 %).

    Aktivní diskutér může vytvořit třeba 5x více zobrazení stránky než prostý čtenář. Nevěřím, že u velkých webů, které prodávají CPM a nepaběrkují s CPC, má návštěvnost diskusí žádnou (zanedbatelnou) cenu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).