Hlavní navigace

Názor k článku RE: Doménové jméno -- dílo autorské (a otázky související) od JNS - No, to ale mluvite o specifickych problemech urcitych...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 4. 2002 23:33

    JNS (neregistrovaný)
    No, to ale mluvite o specifickych problemech urcitych konkretnich pravniku, protoze pravni system, ktery neni zalozen na striktnich pravnich dokumentech, je bezny v anglosaskem svete - napriklad Velka Britanie nema zadnou psanou ustavu a cely vladni system se vyviji evoluci jiz po mnoho stoleti.

    Nekdy ve ctrnactem stoleti si anglicky kral poridil parlament a s nim potom vselijak valcil - kdyz ho parlament odsoudil k smrti, tak ho za trest rozpustil a jmenoval jiny a tak to pokracuje dodnes.

    Kdyz je mozne takto vladnout imperiu, proc by tak nemohl fungovat internet? Pravnici na jeho pochopeni aparat urcite maji. Napriklad problem kde bere ICANN svou autoritu, se resi i na vyssi urovni v ustavnim pravu. Jestli zdrojem kralovy moci je jeho partnerstvi s Bohem, nebo je to smlouva s lidem (a jestli ho tedy smi tento lid odvolat) atd... To je prece presne to same. Internet jako nadnarodni fenomen nezavisly na vlade klade podobne fundamentalni pravni otazky. Aparat pro jejich reseni mozna neni uplny, ale urcite je kde se chytnout.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).