Hlavní navigace

Recenze na středu: První pohled na LG Signature OLED

2. 5. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Bohumil Herwig
UVNITŘ GALERIE – Měl jsem možnost krátce si osahat perlu mezi televizory. Představte si obrazovku nalepenou na skleněné desce. No není to úžasné?

Obrazovka o úhlopříčce 165 cm je hluboká 3 mm, a pokud to chcete akurátně, udáváno je 2,57 mm. Pochopitelně mluvím pouze o hloubce obrazovky, nikoli o hloubce televizoru. Jak vidíte z galerie níže, obrazovka je nalepena na taktéž zhruba tří milimetrové skleněné desce a celek je posazen do bytelného podstavce. Ten obsahuje i elektroniku, audio systém a přípojná místa.

Podstavec vlastně představuje skutečnou hloubku televizoru, protože obrazovka i s deskou má nějakých 6 mm. Navíc má naprosto unikátní řešení a tady je možná dobré říci, že obrazovka není prohnutá, ale je rovná. Podstavec sám o sobě je pak sklopný (obrazovka je na pantech) a celek prý lze snadno umístit na stěnu. Dokonce i reproduktory se následně natočí tak, aby vyzařovaly směrem k posluchači.

No není to geniální?

NAPSALI JSME: LG Signature OLED aneb Nejtenčí televizor na světě je tady

Produkty řady LG Signature oceněny za design. Televizor je už v Česku

BRAND24

A dojmy? Firmware není ještě zcela dopracován (Signature OLED má přijít na trh někdy po prázdninách), ale základ, který jsem viděl, byl zcela funkční, včetně příjmu DVB-T2/HEVC ve 4K (experimentální vysílání ČRa) a byl také impozantní. A to jak designově, tak většinou už i obrazově.

Abych vás trochu namlsal, připravil jsem s předstihem jednu galerii složenou zejména z detailů, které jsem zvládl nafotit. Základní galerii od LG najdete na odkazu výše.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).