Já pořad sleduju od začátku a reprízy všech sérií si pouštím na Prima Play. Tehle pořad neomrzí a některé díly můžu snad vidět stokrát. I když mě baví víc ty kontroverzní, tak nejradši mám ty části, kde se objeví šikovní majitelé s luxusním jídlem a restauracemi, které jsou nyní díky pořadu na výsluní a rezervace si tam musíte dělat půl roku dopředu (U Štěpána, nebo můj nejoblíbenější díl s panem Kuřetem). A ano, americká a natož slovenská verze nesahají té naší ani po kotníky. Prostě se v Česku něco zase extrémně povedlo. Škoda, že toho není více.
Ahoj všem. Každopádně, ať je mi Pohlreich nesympatický, pro tento typ pořadu se skvěle hodí. Osobně dávám přednost zahraničním verzím, kde je mi velmi často hlavní hvězda programu zároveň mnohem sympatičtější. V této "naší" stále spatřuji všechny ty přednosti, co si žádá od podobného pořadu český divák a ty se samotnou kvalitou Ano, šéfe moc nespojuji. Teď se trošku omlouvám a jsem si vědom, že nyní se ve mne (nejspíš neférově) projevuje to umělé anti ke všemu Made in CZ. K osobě Zdeňka Pohlreicha přistupuji z vícero pohledů. Pokud si občas nechám prostřednictvím netu poradit (nebo inspirovat), jelikož (vzhledem k obživě) mne gastronomie "musí" zajímat, tak dám přednost jiným kuchařům, kteří mi příjdou "jednoduše" lepší. A nemusí se zdaleka jednat jen o jedince z Top Ten českých kuchařů, kteří jsou v povědomí díky soutěživosti. Profesionálem by často mohl být i kdokoliv, kdo se gastronomii věnuje pouze mimo svůj hlavní obor. Vrátím se k Ano, šéfe. Je obdivuhodné kolik má při své šesté sérii pravidelných diváků a vlastně se ani nedivím. Program má akční spád, výborný střih, délka dostatečně vyhovuje. Pohlreich jistě na obrazovkách ještě dlouho vydrží. Bohužel se (dle zveřejňovaných zpráv ČOI) chtěný záměr reality v reálu viditelně neprojevuje.
Proboha madam, o oceněních, kde vítěze volí pětičlenná komise "expertů", se tu snad nebudeme bavit. Důležité je, co baví lidi. A zahraniční diváci by určitě více kvitovali české Ano, šéfe než dokument ČT o mamince s trojčaty, které přebaluje a má s nimi starosti, protože jsou tři. Uvědomte si, že názory odborných porot se málokdy shodují s názory veřejnosti. Jinak reality show Dovolená v protektorátu byla fajn, konceptem, kontroverzí, ale zpracování a to přehrávání rodiny a štábu z toho udělalo trochu frašku, kterou by v zahraničí moc neocenili. Tam očekávají, že show bude šlapat bez jakýchkoliv zádrhelů.
Byl jsem k Ano šéfe skeptický. Sledovat jsem jej začal až při opakování a musím uznat, že je to špička. Pohlreich je kuchařský génius, o tom není sporu. Dvakrát jsem viděl americký formát na Prima Love s G. Ramsaym a zdálo se mi, že je trošku "nahraný". Pohlreich je prostě lepší, upřímnější. Slovenský pořad je taky horší.
Formaty, ktere jsou schopny konkurenceschopnosti v zaplave zahranicni tvorby jsou na mezinarodnich soutezich ocenovany odbornou porotou. Mozna jsem nedostatecne informovana, ale vzdy jsem zaregistrovala oceneni za dokumentarni filmy, detskou tvorbu, nyni dobovou reality Dovolena v Protektoratu, pouze pro CT. Avsak porady, ktere zminujete, nijak nekomentuji, jen se pozastavuji nad vasim vysnenym tvrzeni o pouhych trech formatech schopnych reprezentovat ceskou televizni tvorbu. Jak vidite, tak v zahranicich soutezich si dokazou vybrat jine porady, za ktere se nemusi tvurci v CR stydet.
Tento pořad možná ani není potřeba komentovat. Je to prostě absolutní číslo jedna české tv tvorby, který se snažily získat už všechny naše televize. A to o něčem svědčí.
Ze Zdeňka Pohlreicha se stal český fenomén, možná je to dokonce největší televizní objev u nás za posledních deset let. Jeho hlášky zlidověly, je vtipný, ale hlavně skvěle rozumí svému řemeslu a umí to prodat. Snaží se, aby Češi, kteří jsou po celém světě proslaveni jako držgrešle, které si radši kvůli deseti korunám zhuntují žaludek než aby se dobře najedli, se snaží naučit, že jídlo může i chutnat, že se dá dělat kvalitně a že nestačí jíst po celý život jen bůček a ovar, když kolem nás máme stovky zahraničních kuchyní s pro nás zatím neobjevenými laskominami. Bát se nových jídel je ta největší česká hloupost, protože v zahraničí naopak jednoznačně preferují zkoušení nových kuchyní a navštěvování food festivalů (ty se díky bohu rozjíždějí i u nás, stejně jako poctivé trhy s čerstvou zeleninou, rybami atd.) Sice pak přijdou patlalové typu Babica, Hruška (paradoxně nyní na Primě) nebo ti šašci z ČT, kteří celé jeho snažení hodí do kelu, ale i tak můžeme bez problémů říci, že díky Zdéňovi se kvalita restaurací u nás rapidně změnila a že si lidi nyní mnohem více potrpí na čerstvé suroviny, osvědčené recepty namísto blafokombinací z Mimibazaru, nepřeplácanost a skvělý food design. Zkrátka jak říká Poli - jídlo musí být sexy :)
Tento pořad je pro mě legendou televizního vysílání a možná i nejprospěšnějším pořadem, jaký jsem já zažil. Kromě toho je dělaný skvělým štábem (na rozdíl od tragické slovenské verze), kdy každý díl má svůj příběh, pobaví, poučí a zaujme. Skvěle se taky pracuje s hudbou. Skvělá reality show bez jediné chyby a s prospěšným cílem. Co víc může český divák chtít?
Zkrátka Ano, šéfe! je pořad, ve kterém se skloubily samé plusy - perfektní hlavní protagonista, který je skvělý moderátor, bavič a kuchař, a mimořádně kvalitní producentský tým. Bravo Primo, společně s VyVolenými a Talentem jsi stvořila třetí pořad, který bychom se nemuseli stydět prezentovat v zahraničí. U jiných televizí takové pořady nalezneme horko těžko. Tehle pořad musí mít ještě minimálně dalších pět sérií, protože je to, do psích po*hev, to poslední, co si s chutí zapnu.
Btw aktuální šestá série je nejlepší ze všech. Co díl to perla a věřte, že fenomenální řetízek v hrnečku, který Češi v září řešili víc než uprchlíky nebo politiku, byla jen malá součást celkově skvělé sezóny. Poli, já osobně ti tleskám ;)