Hlavní navigace

Názor k článku Roman Staněk získal pro GoodData dosud největší investici 25,7 milionu USD od JKL - BI a jeho důležitost je klišé businessu dnešní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 10. 2014 21:28

    JKL (neregistrovaný)

    BI a jeho důležitost je klišé businessu dnešní doby a každý trouba mě chce hned kamenovat, když řeknu, že BI v nějakých pokrokových infografikách je naprostá blbost pro retardy a neměl by se tím nikdo řídit.

    Především tyto aplikace se soustřeďují výhradně na DŮSLEDKY, ale nikoliv na příčiny výsledků. Většinou firmy, které strašně dbají na BI aplikace a řídí se jimi, tak jenom čučí kam je ty grafy vedou a snaží se utratit ještě víc peněz za ještě pokročilejší grafy v 4D zobrazení a UHD rozlišení, ale nějak to nepomáhá, zrovna jako ještě více agresivnější marketing.

    BI je dobrá věc, když jste nějaký zástupce a máte firmu řídit na "autopilota", hlavně nic moc neměnit a do ničeho se nepouštět. Pokud ale někdo chce skutečně expanzivní business, pak BI nemá smysl...

    Je to jako když cyklista zkoumá proč nemůže mít čas o 0,23 sekundy lepší a že možná kdyby použil odlehčené šrouby, upiloval jim hlavy a ještě si oholil i hlavu, tak by to dal o 0,25 sekundy lépe. A možná to skutečně zabere.

    Ale pokud chce cyklista dojet o 2 minuty dříve, tak nemá smysl zkoumat vliv odporu vzduchu na neoholenou tvář, ale chce to úplně jiný přístup a řešení a žádná analýza mu na to odpověď nedá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).