Hlavní navigace

Názor k článku Roman Sviták (Grada): E-knihy nevymysleli nakladatelé. Věřím, že se jednou budou i vyplácet od Angrandir - Jenom taková drobná poznámka na okraj – počet...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2014 9:14

    Angrandir (neregistrovaný)

    Jenom taková drobná poznámka na okraj – počet e-knih je zvlášť na místní poměry úctyhodný a celé to navenek působí dojmem, že má Grada dobře navržené a prakticky zmáknuté sofistikované převodní postupy, ale jakoby někomu ne vždycky docházelo, k čemu odborné knihy vlastně slouží (že si je lidi kupují, aby je k něčemu konkrétnímu používali).

    Proč zařazovat do nabídky knihu věnovanou deset let staré verzi Wordu? Když si někdo koupí knihu „Údržba a opravy auta XY na koleně“ s tvrdým DRM, co přesně s ní bude dělat? Vezme si do dílny iPad a bude šmatlat po displeji rukama od oleje? Když na ilustracích v knize pro kutily kvůli nízkému rozlišení není poznat o co jde, jak si podle nich může člověk něco vyrobit? (Určitě si člověk příslušný soubor rychleji stáhne, resp. prodejce si míň odrbe server, když je díky malým obrázkům menší, ale co s tím pak?)

    Jistě se mezi zmíněnými 2000 tituly najde spousta e-knih které jsou použitelné tak jak jsou, ale co ten zbytek, u kterého si už při zařazování do nabídky nemohl soudný člověk představit žádného konkrétního zákazníka, který by měl z e-knihy nějaký užitek? Proč taková zdánlivě obrovská nabídka? Aby se mohlo v roce 2020 říct „převedli jsme X knih, stálo nás to Y peněz, z toho se vrátilo H, český trh není perspektivní, nemá to cenu“? :)

    Ale každopádně díky za vynakládané úsilí i za tu větší část použitelných e-knih.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).