Hlavní navigace

Názor k článku Roman Sviták (Grada): E-knihy nevymysleli nakladatelé. Věřím, že se jednou budou i vyplácet od Miloslav Ponkrác - Problémem Kindle je zaostalost čtečky. Řekl bych, že...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 1. 2014 0:58

    Miloslav Ponkrác

    Problémem Kindle je zaostalost čtečky. Řekl bych, že Kindle je výborný hw s děsným ovládacím sw. Navíc s každou aktualizací od Amazonu je Kindle pomalejší a pomalejší.

    Je jen otázkou času, kdy lidé začnou řešit jednak podprůměrnou kvalitu Kindle, jednak jeho nestandardní formát e-knih, jednak špatné ovládání a jednak dnes i vyšší cenu.

    Je otázkou, kam půjde vývoj. Ono to také může být tak, že se udělá pasivní, do očí nesvítící, LCD displej u tabletů s nějakou nízkou spotřebou a v tu chvíli to mají čtečky za sebou. Jediný důvod, proč se prodávají čtečky i tablety je příjemnost čtení na einku. Jakmile to pomine, samostatné čtečky jsou historií. A řekl bych, že toto je pravděpodobnější scénář.

    Až budu kupovat příští čtečku, už vím, co rozhodně chci: 1) Podpora EPUB, PDF a DJVU formátů. 2) Žádný vendor lock jako u Kindle. 3) Schopnost dobrého třízení velkého množství knih.

    Jendoduše, koupě Kindle nelituji, ale dnes už pomalu začíná být podprůměrnou čtečkou s minimálními možnostmi.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).