Hlavní navigace

Názor k článku Root.cz spustil nový design. Za příspěvek ho můžete mít i bez bannerů od David Slížek - Dobrý den, nikdo vám nebere právo blokovat, co...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 1. 2. 2016 14:39

    David Slížek

    Dobrý den, nikdo vám nebere právo blokovat, co chcete, ale bylo by aspoň fér přiznat si, že tím vydavateli webu snižujete příjmy. Z čistě finančního pohledu jsou všechny "kladné položky", o kterých píšete, ve srovnání se zobrazováním reklam naprosto zanedbatelné.

    Velmi kulhá i vaše srovnání s F2P hrami. Ty vydělávají na tom, že v nich lidé utrácejí peníze - a relativně malé procento z nich zaplatí i mnohem více, než by utratili za pravidelné předplatné. Díky nulové pořizovací ceně je "pouze" nižší vstupní bariéra, takže hru vyzkouší více hráčů (potenciálních platících zákazníků).

    Že si za stoupající oblibu blokování mohou i vydavatelé, je zčasti pravda (psali jsme o tom např. zde: http://www.lupa.cz/clanky/z-blokovani-reklam-je-masovy-sport-sestimsmirte-vydavatele/). Ale také je pravda, že kromě reklamního modelu ještě nikdo nevymyslel alternativu, která by masově fugnovala. Tedy kromě přímého placení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).