Hlavní navigace

Názor k článku RRTV chce omezit pokrytí dvěma sítím rozhlasových stanic od anonym - Článek mi přijde mírně zavádějící. Nebo neúplný. Nebo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 12. 2008 13:31

    bez přezdívky
    Článek mi přijde mírně zavádějící. Nebo neúplný. Nebo neaktuální. Takto nějak přibližně bych formuloval výsledný dojem. Pokusím se to uvést ,,na pravou míru".
    ČRo má ze zákona dosahovat u celoplošných stanic 95% pokrytí. Toho za současné metody výpočtu pokrytí nedosahuje. Ale za používání této metody soukromé stanice nepřekračují 70%. Aby, ale byl splněn zákon ohledně ČRo a ono dosáhlo zákonných předepsaných 95% bude změněn onen způsob počítání. V tom případě, ale některé soukromé subjekty přesáhnou povolených 70%. Proto poslanci v parlamentu ČR iniciovali změnu aby mohla být bezbolestně změněna ona metoda výpočtu a ČRo plnil zákon. A to tak, že má být soukromým subjektům ona kvóta 70% upravena a zvednuta na 80%. RRTV pak pozdržela své rozhodnutí o kterém je zde psáno a čeká na rozhodnutí poslanecké sněmovny, zda úprava z 70% na 80% bude schválena nebo nebude. Její schvalování je v této chvíli, údajně, cca do jara, zablokované.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).