Hlavní navigace

RRTV: dvě správní řízení a jedna nová audiovizuální mediální služba na vyžádání

9. 11. 2017
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání na svém 19. zasedání vyhodnotila 42 stížností diváků a posluchačů, vydala pět upozornění na porušení zákona a rozhodla o zahájení dvou správních řízení.

Rada se rozhodla zahájit s provozovatelem TP Pohoda řízení o přestupku, kterého se měl dopustit tím, že 21. srpna odvysílal na programu Relax pořad Ostře sledovaný vlak se značením umístění produktu před přerušením a po přerušení pořadu, avšak bez tohoto označení na začátku a na konci pořadu, kde to vyžaduje zákon.  

Dalšího přestupku se měla dopustit společnost Swiss Pharmaceutical Investment, která měla porušit Nařízení Evropské unie, podle něhož informace o potravině nesmějí připisovat jakékoli potravině vlastnosti umožňující zabránit určité lidské nemoci, zmírnit ji nebo ji vyléčit, ani na tyto vlastnosti odkazovat, včetně související reklamy

MINULÉ ZASEDÁNÍ: Seznam se dočkal, RRTV mu přiklepla všechny licence, o které žádal

BRAND24

Toto ustanovení měla porušit reklama na přípravek Imunit Hlíva ústřičná, protože v jeho rámci dochází k ztvárnění osoby s projevy onemocnění, současně je pak deklarován, byť kontextově, účinek přípravku na onemocnění. Kontext vyplývá z uvedení tvrzení, že přípravek napomáhá komplexně udržovat obranyschopnost a přirozenou imunitní odpověď.

Do seznamu poskytovatelů audiovizuálních mediálních služeb byla zapsaná společnost Best Flare, která od 1. října provozuje internetovou televizi umístěnou na adrese www.bestorm.cz. Celkem tak Rada eviduje 140 zapsaných poskytovatelů těchto služeb.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).