Hlavní navigace

Názor k článku Rušné nebe nad Kladnem od Radek - No, možná vás to uráží, ale nikdo od...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 7. 2005 16:19

    Radek (neregistrovaný)
    No, možná vás to uráží, ale nikdo od Vás mi kromě toho, že tzv. kydám na Vás hromady hnoje neodpověděl na původní dotaz - a to jak jsou spočítány a provozované uvedené dlouhé spoje a jak je to s používáním 5 GHz pásma na páteřních spojích (pravda, máte nových 5 x 10,5 GHz pojítek, ale ty nejsou všude).
    Jinak o tom, že o Vašem tvrzení, že to děláte zadarmo nemohu polemizovat, neviděl jsem účetnictví - ale při takovém objemu nemůžete vše zvládat sami, tj. zisk či obživu přinášíte druhým - těm co proplácíte faktury za práci či instalace.
    Pokud to děláte zadarmo, tak vás to baví, ale čas každého stojí peníze a ne každý může či chce pracovat jen z nadšení.
    A do jedné faktury se dá schovat spousta věcí a vývoj Klfree.net má i vzhledem k velikosti problém s komercionalizací - viz v historii např. odchod členů z Unhoště, problémy s některými členy atd.
    A že porušujete zákon o občanském sdružení? Je to těžké, když někteří členové zároveň vystupují v organizacích, které jsou komerční a využívají klfree.net (ke své obživě či na přeprodej).

    Od určitého bodu je nutné přejít do komerčního modelu, ať se to líbí nebo ne.
    Problémy s výkonem a zarušeností pálí spoustu provozovatelů, či free komunit, ale není možné pálit do antén co to jde. Jak přibývá bodů a provozu, vyskytují se zasvěcení takyodborníci (stačí si přečíst poslední tvrzení Michala Krska, jak si snaží zachránit pověst znalého tím, že tvrdí, že AP kontinuáně vysílá - takže tvrdí, při stavu kdy AP vysílá data stanicím nebo nevysílá data stanicím zabírá stejnou šířku pásma), takže se není možno divit, že se ozývají čím dál více hlasy odborníků, že je nutné vůči "vařičům" (zde ne drog, ale přebuzených antén) zasáhnout. El. smog je reálnost a lidé mají právo být před ních chráněni.
    To je můj poslední příspěvek na toto téma. Možná jsem vzbudil emoce u příznivců free sítí, možná vzbudil sympatie u těch, kteří ví, kde je problém a jak je těžké jej řešit.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).