Hlavní navigace

Názor k článku Rusové dál vzdorují Googlu, tamní jednička Yandex zvažuje i expanzi do Evropy od Martin P. - Úspěch bude úměrný přijetí kultury a obyvatel Druhého...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 16. 10. 2012 10:05

    Martin P.

    Úspěch bude úměrný přijetí kultury a obyvatel Druhého světa v demokratické Evropě. Nebo jejich přizpůsobení se demokratické Evropě.

    Můj pohled na to je, že Druhý svět je ohromný trh, více či měně bez střední třídy. Extrémní množství nevzdělaných zbohatlíků, i extrémní množství nevzdělaných lidí pod hranicí životního průměru EU. Beru to jako procentuální podíl z celkového množství obyvatel, né porovnání „na hlavu“ Evropa vs ex CCCP
    Takže expandovat budou. Oběma směry, jak firmy z demokratické Evropy do Druhého světa, tak opačně. Nikdy se z toho, ale nestane homogenní prostředí. Pokud se jedná o diametrálně jiné kultury jak v přístupu k právu, tak ekonomice. Oni vynechali kus přirozeného vývoje společnosti. Kde z totalitní monarchie, přešli k totalitnímu komunizmu a teprve teď dobíhají to co demokratická Evropa po první světové válce.

    Z toho vychází to, že ve spoustě aspektů normálního života v západní Evropě oni nemají co nabídnout. Je hezké jak se někdo to snaží svádět na představitele organizovaného zločinu. Ale „problém“ je kultura i obyčejných řadových občanů.

    Jak už v jednom periodiku řekla problém jedné známé ženské „umělecké“ skupiny okolním světu může být ve většině případů ukradený. Stejně tak to bude s „východním seznamem, líbkem, lištičkou, rajčetem atd…“ nejde o majitele a investora. Jde o lokalizaci, personalizovaný obsah.

    Takže úspěch investiční a uživatelský budou dvě spolu jdoucí, ale nezávislé věci.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).