Hlavní navigace

Názor k článku S mikroformáty přijde Web 3.0 od anonym - Nejsem expert na web 2.0, ale chápu ho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2007 16:47

    anonymní
    Nejsem expert na web 2.0, ale chápu ho jako kreativitu a skupinové tendence lidí podpořené internetovými technologiemi. Že tohle mohlo být už v době webu 1.0 není podstatné, protože to prostě nebylo. Ostatně už za dob Krista byl fyzikálně možný internet a přece nebyl, že? :-)
    Třeba to je jen zpožděné využití možností, ale lidé nejsou stroje, aby se v den D všichni začali třeba mechanicky registrovat do nějaké sociální sítě. Musí se učit. A je jasné, že tvůrci webu 1.0 tenkrát nemohli ani dohlédnout možností, které mohou být využity.
    A web 2.0 bych věrozvěstům nechal. Je nesmysl argumentovat tím, že čístě technicky to bylo jako možnost dříve, protože web 2.0 je marketingový pojem, který rozjíždí další vlnu úspěšnosti internetu a přitahuje do něj prachy. Podstatná realita je masový zájem lidí a ne hypotetická možnost daná nějakou technologií. Ano, nějaký IT guru se může smát, že na to lidi přišli až teď, ale obávám se, že to podstatné - vužití těchto možností, přišlo spíše od IT laiků. Jen ti jsou zhusta normální, a je jim celá technologie ukradená a ptají se jen, k čemu taková zbytečnost může vůbec být, až je napadne něco, co funguje. Jsem pro symbiózu IT odborníků s normálními, ale smysl vidím v těh normálních, sorry.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).